Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Estat espanyol i el Món, Publicació oberta

Contra el mundial i el seu món

Publicat per dia 13 juliol 2014 – 8:34Cap comentari | 219 views

Contra el mundial i el seu món

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Avui hi ha Mundial. Una gran oportunitat per tots i totes, una trobada entre pobles, la gran festa de l’esport.

Però… A la teva mare la policia l’ha tirat de la seva casa. És una de les 200.000 persones desallotjades perquè era necessari construir una carretera o un Hotel o un aeroport per als turistes, periodistes i funcionaris del Mundial. A la teva tia encara no l’han tirat, però ja no li dóna per pagar el lloguer. Des que li van donar el Mundial a Brasil, els preus de l’habitatge han pujat un 68%, i en algunes zones fins a un 300%. I al teu cosí, el que es va quedar sense treball i sobrevivia amb la venda ambulant, també li han fotut perquè només Coca Cola i les empreses associades a la FIFA poden vendre en 2 km a la rodona dels seus 12 estadis. I et segueixen dient que el Mundial va a ser quelcom beneficiós, que es crea ocupació… Sí, uns quants treballs de merda en condicions miserables. O per ventura es refereixen a la prostitució? Perquè això sí que augmenta sempre en els mundials, com en el de Sud-àfrica, on va pujar un 40%. I et bull la sang quan penses que al país hi ha mig milió de persones menors d’edat explotades sexualment…

Però no passa gens, avui hi ha mundial, això que els polítics i empresaris diuen que portarà progrés i desenvolupament, aquestes paraules amb les quals s’esbandeixen la boca i que escupen des dels telenotícies, i saps que darrere d’elles arriba més del mateix: explotació, humiliació, corrupció i mort per a la gent.

Aquest és el Mundial més car de la història, pagat en un 80% amb diners públics, mentre la FIFA i els seus amiguets empresaris estan lliures d’impostos, amb noves lleis fetes a la seva mesura. Tu, no obstant això, ni tan sols pots pagar el preu del transport, veus com l’educació i la sanitat es van enfonsant, al mateix temps que el somrient govern de la teva ciutat s’endeuta infinitament per construir centres comercials i estadis. Llavors, para qui és el progrés? I damunt escoltes que estan provocant incendis en algunes faveles, que les estan ocupant militarment, i que estan desapareixent “misteriosament” nens del carrer, i que ho criden “neteja social”. I t’omples de ràbia quan penses que des de 2007 la policia ha matat només a Rio de Janeiro a 5.500 persones…

I què fas davant a tot això? Quina altra cosa pot fer si no dir prou, sortir al carrer, fer vagues i sabotatges, organitzar-te amb els teus veïns i veïnes; intentar bloquejar aquest Mundial que està caient a pes damunt de la gent, destrossant les seves vides, i estrènyer les dents contra la violència d’un estat que defensa als seus amos amb pals, gasos, detencions i tortura.

…però segueixen volent que cantem els gols de la selecció… I et preguntes com pot ser que la gent vegi els partits per la tele sense càrrec de consciència. Com és possible que puguin sentir-se més a prop d’uns futbolistes milionaris i envanits que de persones com tu, que estan fotudes, però resisteixen i es recolzen en la lluita.

En solidaritat amb les lluites del poble brasiler!

Contra els que organitzen l’espectacle i ho gaudeixen a qualsevol preu

Contra el Capitalisme i els mega-esdeveniments que destrueixen territoris i vida

Que la lluita sigui mundial
———————————-
FUCK FIFA!

 

Extret i traduït al català de: http://forafifamadrid.wordpress.com/

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.