Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Sa Pobla

[Comunicat] 28J: Totes les persones som lliures

Publicat per dia 26 juny 2015 – 16:37Cap comentari | 282 views

[Comunicat] 28J: Totes les persones som lliures

Share to Google Plus

Comunicat de Pinyol Vermell en relació al 28-J: Totes les persones som lliures

Tal dia com avui, ara fa 46 anys, els carrers de Stonewall s’ompliren de persones que digueren «Prou» als atacs produïts durant dècades al col·lectiu LGTBI i és per aquest motiu que s’empra la data del 28 de juny per reivindicar els drets del col·lectiu. Desgraciadament els atacs, discriminacions i/o agressions encara no han aturat. La LGTBIfòbia encara predomina als carrers del nostre país, tot i la seva suavització o canvis d’aparença, produint-se a diari situacions injustes amb les persones a causa de les seves tendències sexuals. L’estat i el sistema capitalista són els responsables de reproduir amb les seves polítiques desiguals el conservadorisme i el fanatisme més intolerant.

Més enllà de la violència estructural o encoberta citada, els estudis actuals semblen indicar que augmenten el nombre d’agressions i crims homòfobs i transfòbics, els casos de bulling LGTBifòbics registrats als centres educatius, els casos de discriminacions laborals, les dificultats per a la maternitat i l’adopció, les dificultats d’accés a la sanitat per canviar de sexe, etc.

Així, doncs, cal seguir lluitant per noves i imprescindibles reivindicacions en defensa de la democràcia i la igualtat de drets per a les persones de totes les orientacions sexuals.

Cal citar, a més, l’aprovació de la Llei contra l’homofòbia al Parlament de Catalunya com un pas positiu produït els darrers temps en aquest sentit.
En canvi, el País Valencià i les Illes Balears i Pitiüses no han ni plantejat el debat a les seves respectives cambres.

Cal seguir donant passes i reivindicant que ni de bon tros ens conformarem amb l’escenari actual que discrimina les persones.

No callarem davant d’aquells que volen apagar la nostra veu i davant de tantes injustícies que encara es produeixen dins la nostra societat. Continuarem lluitant i cada vegada amb més força!

La LGTBIfòbia comença al Parlament, és reprodueix a les aules i acaba al carrer! Visca la Terra!
Associació Pinyol Vermell

Sa Pobla, 26 de juny, 2015

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.