Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del territori, Turisme

Treball col·laboratiu per analitzar les dades d’Inside Airbnb

Publicat per dia 3 abril 2017 – 12:28Cap comentari | 875 views
Share to Google Plus

Arran de la publicació, fa una setmana, de les dades que Terraferida va analitzar sobre el lloguer turístic gràcies a la pàgina Inside Airbnb s’ha creat una atenció sobre aquest tema que promou que més i més gent s’organitzi per lluitar-hi en contra.

D’aquesta manera, gent individualment també contribueix a treure a la llum dades esfereïdores, com vàrem poder veure fa uns dies amb la publicació de Margalida Mestre fruit d’una recerca centrada a Son Serra de Marina.

Esponerat per aquest mateix tema, fa uns dies que Biel Stela va fent feina per tal de completar un repositori col·lectiu a través de la pàgina github on s’hi poden veure els programes d’anàlisi de dades que ha anat creant perquè qui vulgui hi pugui fer modificacions, ampliacions o crear-ne de nous. En uns dies ja ha aconseguit visualitzar totes les ofertes de cases que s’estan llogant a Mallorca en un mapa on, malgrat no incloure’n la silueta, s’hi pot reconèixer perfectament la costa i molts de municipis.

C8B_YDMXwAUj-xY.jpg:large

A més, també ha estat analitzant les dades de “hosts” (usuaris que ofereixen cases) i “listings” (cases ofertades) i ha pogut veure com, de cada vegada més, la diferència entre els dos va augmentant, és a dir, que com més temps passa, cada usuari ofereix més cases, fet que ho relaciona amb l’especulació i el negoci amb què s’està convertint el lloguer turístic.

index

En blau, el número de «listings» (cases ofertades) i en vermell, el número de «hosts» (usuaris).

Així, convida qualsevol que vulgui culejar les dades a contactar amb ell a través de twitter (@bielcama) i a col·laborar traient més visualitzacions i conclusions i, en un futur, poder-ne treure un informe complet.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.