Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Turisme

“No entenem per què l’economia s’ha de basar en activitats que degraden ca nostra sense remei”

Publicat per dia 16 maig 2017 – 10:21Cap comentari | 450 views
Share to Google Plus

Publicació i gràfica elaborada per Terraferida

La velocitat a què anam cap al col·lapse és vertiginosa. Centenars de dades i indicadors ens ho mostren cada dia, dades en mans de les institucions públiques, que són les que podrien i haurien de prendre mesures per frenar el desgavell. La gràfica que hem elaborat mostra un increment enorme de la pressió humana sobre les illes, amb una mitjana de 10.775 persones més que l’any 2016 sols al gener i febrer. Si restam la població resident, la taxa s’incrementa un 25% respecte al 2016 (1).

FB_IMG_1494925868713

Però aquí no passa res. Anam cap als 2 anys de Governs, Consells i Ajuntaments “progressistes” sense que s’hagi pres ni una sola mesura urbanística potent i concreta per frenar l’allau (2). Desenes de milers de persones assistim preocupades a la destrossa del territori, la massificació i la pèrdua de valors. I no, no entenem per què l’economia s’ha de basar en activitats que degraden ca nostra sense remei, ens fan la vida més difícil cada dia i van contra la mateixa lògica econòmica (3).

(1). Font: IBESTAT.

(2) El Consell d’Eivissa és l’excepció. Va dictar una Norma Territorial Cautelar per frenar excessos urbanístics mentre revisa el futur creixement.

(3). Al 2016 hi va haver un 9% més de turistes, però el valor generat per turista va baixar a -1,3% (Fundació Impulsa Balears).

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.