Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Turisme

Neix “Dins Airbnb”, un lloc on trobar les dades en brut de manera estructurada i classificada

Publicat per dia 22 maig 2017 – 7:28Cap comentari | 809 views

Neix “Dins Airbnb”, un lloc on trobar les dades en brut de manera estructurada i classificada

Share to Google Plus

Text de presentació de la web

Qui vol peix, que es banyi es cul!!

Això és el que ens diu el Govern de les Illes Balears pel que fa a les dades sobre el lloguer turístic. Amb altres paraules, no ofereix dades concretes ni reutilitzables per a que la gent en pugui treure les seves pròpies conclusions. Per aquest motiu, neix aquest web i per oferir a la gent un lloc on trobar les dades en brut de manera estructurada i classificada.

Totes elles són accessibles mitjançant l’API que trobareu en aquest mateix lloc. Irònicament la idea de publicar-les via API em va venir al cap després de recordar una conversa que vaig mantenir fa temps amb una persona que en aquests moments és un director general de la CAIB. Les seves paraules varen ser “APIs everywhere”. En aquell moment no parlavem de lloguer turístic, ni de gentrificació, simplement feiem, o millor dit, ell feia, un anàlisi de com veia el futur de la tecnologia informàtica: evidentment ell veia APIs per tot arreu i que els governs s’havien de comprometre a lliberar les seves dades. Com poden arribar a ser les coses, que un temps després, ell forma part del govern i jo he hagut de programar un API perquè el govern no ho fa.

Per arribar a tenir aquestes dades s’ha hagut de fer una cosa que es diu webscrapping i que estic segur la gran majoria de programadors troba horrorosa. Això no és ni més ni menys que “gratar” els webs per a poder extreure la seva informació. En aquest cas el web “gratat” ha estat AirBnb, però tenc planificat en un futur, fer una mica més de webscrapping per obtenir dades d’altres webs de lloguers turístics.

És evident que tot seria molt més fàcil si aquests webs publiquessin les seves dades en brut de manera clara, però això faria que massa gent tingués accés a aquestes dades i podriem treure conclusions que no afavoririen gens als seus negocis. És per això que aquests webs posen tots els impediments que poden per evitar que gent com jo els “grati” i els hi extregui la informació que ells volen amagar. I que sobretot la faci pública!!!

Per altra banda, no estaria gens malament que des del govern, publiquessin les dades dels lloguers turístics que tenen registrats a la Conselleria de Turisme. D’aquesta manera, podriem comparar quins lloguers estan realment legalitzats i quins no. Però això pot ser sigui demanar massa a un govern que en aquests moments és mes partidari de “APIs nowhere”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.