Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Politiqueig

Poca concreció i sense acord a la negociació amb la Conselleria. La vaga continua!

Publicat per dia 27 setembre 2013 – 0:401 Comentari | 381 views

Poca concreció i sense acord a la negociació amb la Conselleria. La vaga continua!

Share to Google Plus

Reproduïm, a continuació, el darrer comunicat del comitè de vaga de l’Assemblea de Docents sobre la reunió del dijous 26 de setembre amb la Conselleria d’Educació, que ha finalitzat sense cap acord en clar, però amb diferents punts pendents de negociar. Demà hi torna a haver una segona reunió a les 16h. En el comunicat s’explica l’intent de negociació amb més detall.

Comunicat del comitè de vaga en relació amb la reunió negociadora d’avui dijous amb la Conselleria d’Educació

Després de 3 hores de reunió, a les cinc del capvespre, el comitè de vaga de l’Assemblea de Docents ha sortit de la sala de reunions, on havia estat citat juntament amb el comitè de vaga de la convocatòria dels sindicats. Hi érem presents membres del Comitè de vaga de l’Assemblea de Docents (amb la presència de les dues companyes d’Eivissa i Formentera per part de la CPP), el comitè de vaga d’Stei i FECCOO i els sindicats FETE-UGT i ANPE, convidats del comitè de vaga sindical. Se’ns ha fet saber per part de la Conselleria que acceptaven la nostra presència (que havien demanat el dia anterior tant els sindicats com les dues companyes de les Pitiüses dins el context de la Mesa Sectorial) tot i que seguien mantenint dubtes sobre la nostra convocatòria i estan pendents de més documentació que se’ns ha requerit.

La reunió s’ha tancat sense cap acord que ens permeti traslladar una proposta a l’Assemblea, perquè en dos dels punts fonamentals plantejats ha estat impossible l’acostament, i a la resta, la inconcreció de les propostes de la Conselleria fa inviable que poguem estimar oportú dur-les a l’Assemblea.

  • Pel que fa al TIL, la demanda del Comitè de Vaga parteix de la necessitat de retirar l’actual projecte i elaborar un Projecte que es basi en el consens, mentre que la Conselleria tan sols ofereix la voluntarietat en la seva aplicació a l’ESO i que es mantengui l’aplicació a tota primària. Pensam que de moment això és una mínima concessió d’un projecte imposat, ja que trobam que qualsevol acord ha de partir d’una idea de consens. Se’ls ha insistit que si el que volen és no perdre un any en l’avenç de l’ensenyament de l’anglès, posin tots els esforços a reforçar els projectes que ja funcionen (seccions europees,…) i treballin en un projecte consensuat.
  • Quant a la qüestió dels expedients als directors menorquins, la postura del govern és inamovible. Han retirat la suspensió cautelar de la funció docent, però mantenen la suspensió pel que fa a la funció directiva. Els hem comunicat que mentre no retirin aquests expedients és molt probable que l’Assemblea no aixequi la vaga. A més, no entenem que, si la suspensió de la funció directiva va comportar també la seva suspensió de la funció docent, si s’aixeca la segona, no s’aixequi també la primera. Ens han comunicat que l’expedient segueix el seu curs i que intentaran que es resolgui en breu.
  • A la reunió s’han presentat altres propostes, molt inconcretes, pel que fa a l’augment de plantilles, disminució de ràtios, promeses de desdoblaments en les matèries que s’imparteixin en anglès, contractació de 100 docents per reforçar la implantació del TIL, la voluntat de crear una mesa tècnica per avaluar els temes que afecten els interins (pacte, estius…) i avaluar la possibilitat de substituir en menys de 15 dies aquells casos que siguin de més necessitat. Els hem demanat que ens traslladin per escrit una major concreció d’aquests aspectes. Si ens parlen de meses tècniques, que vagin acompanyades d’un calendari de convocatòria i de feina.
  • Quant a les ajudes de menjador escolar i transport, s’han compromès que les ajudes s’aprovin en el mes de març, a davallar el percentatge de dies per setmana per poder accedir a les ajudes de menjador i que faran un esforç per augmentar les ajudes a transport, però sense concretar, ja que han assegurat no tenir partida pressupostària. En aquest sentit els hem recordat que ara mateix la Conselleria ja s’ha estalviat un doblers en nòmines. Els hem demanat la quantitat i la resposta ha estat de 800.000 euros.
  • S’han compromès a tornar enrere la llei de convivència i a tornar iniciar tots els tràmits d’elaboració amb la finalitat que es faci amb el màxim consens de la comunitat educativa. En aquest sentit els hem intentat fer veure que, si accedeixen al consens pel que fa a la llei de convivència, per què no fan el mateix amb el TIL?
  • Quant a la llei de símbols, ens informen que no és competència de la Conselleria, però que traslladaran a la resta del goven la nostra preocupació al respecte. A la pregunta de l’Stei de si és veritat que aquesta llei s’està tramitant amb urgència (si fos així, això suposaria que al mateix moment que ens diuen que traslladaran la preocupació, saben que no hi ha res a fer), no han sabut contestar.

Demà hem estat convocats a una nova reunió a les 16 h., motiu pel qual hem estimat oportú retrassar l’Assemblea de Docents de demà a dissabte al matí. Hem volgut mostrar predisposició al diàleg i per això hi hem accedit, tot i que no ens han pogut assegurar que demà hi hagi canvis en la seva postura.

Per tant, l’assemblea tindrà lloc a l’auditori de Porreres dissabte al matí a les 10 hores.

Crida a la vaga de demà. En aquest moment de negociació, és molt important mostrar fermesa en la vaga. Aquesta és la nostra fortalesa i és el que ens situa en una posició favorable en la negociació. Ara més que mai, també feim una crida a la mobilització per diumenge horabaixa. Les Illes Balears han de ser un clam en favor de l’educació i contra la imposició.

Endavant companys i companyes.

Mallorca, 26 de setembre de 2013

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.