Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Opinió

[Opinió] Seguim, seguirem

Publicat per dia 6 juny 2012 – 17:31Cap comentari | 216 views

[Opinió] Seguim, seguirem

Share to Google Plus

Compartim aquest interessant article que ens ha fet arribat el company Guillem Colom, militant d’Endavant (OSAN):

Les lluites socials no són processos lineals, que es pugin percebre i entendre fàcilment. Aquestes es van covant en uns espais físics i ideològics que les classes dirigents intenten mantenir invisibles, fer-los inexistents. Amb tot, aquests processos existeixen, i arriba un dia que exploten. I llavors, les classes dirigents ja no poden més que desacreditar-los i combatre-los.

Durant els darrers mesos, i molt especialment la darrera setmana de maig, la realitat ha explotat a la cara de la classe dirigent mallorquina. Ja no poden mantenir més la ficció, ara ja és impossible: el consens social està trencat, i elles tenen molt a perdre. Les condicions objectives i subjectives han arribat a un punt en que, si els moviments populars continuen fent bona feina, es farà difícil tornar a una etapa de concòrdia i enteniment.

Les protestes populars han marcat l’agenda política dels darrers 15 dies a Mallorca. Això es diu aviat, però arribar-hi ha costat molta feina. Aquestes mobilitzacions mostren diversos processos que cal destacar: en primer lloc, totes aquestes protestes s’han dut a terme al marge dels partits polítics de l’oposició, que en el millor dels casos hi han anat a remolc, i en el pitjor les han condemnat (tot i fer-ho amb veu baixa, ho han fet). En segon lloc, visualitzen l’existència d’una massa crítica i mobilitzada, que no deixa de créixer gràcies a dos factors: l’empitjorament de la situació social, i la feina de construcció de contrapoder que l’Esquerra Independentista i altres organitzacions revolucionàries fa anys que duen a terme a tot Mallorca.

Tot plegat, el més important és que la gent s’ha adonat que la seva implicació i la mobilització al carrer són molt més útils i efectives que la feina de l’oposició institucional. Aquesta idea, que sempre hem defensat les organitzacions revolucionàries, ha arribat a molta gent, que ha vist com la seva participació individual i col·lectiva és imprescindible per canviar la situació actual. Moltes persones han arribat a la conclusió que les protestes al carrer són la millor forma d’impulsar el canvi social, a més de defensar els drets nacionals de les mallorquines.

Davant aquesta situació, els moviments populars hem de seguir fent la nostra feina amb més força i il·lusió encara. Cal continuar desenvolupant estructures pròpies per a les nostres lluites, tot creant un moviment al marge de les formes ideològiques dels partits tradicionals i sindicat majoritaris. Ara no ens podem deixar endur per una suposada unitat que no fa més que reforçar el sistema i aquelles organitzacions i entitats que el mantenen i reprodueixen. Per part de l’Esquerra Independentista, seguirem treballant en el nostre programa polític, la unitat popular, que cerca la construcció d’un contrapoder, amb estructures pròpies. Dins aquesta unitat popular hi tenen cabuda totes les organitzacions i col·lectius que s’enfronten de forma antagònica a l’Estat espanyol i el capitalisme.

El col·lapse del capitalisme durarà molt més, serà molt llarg, i cal que les organitzacions revolucionàries continuem impulsant les diferents lluites, i ens preparem col·lectivament per a la repressió i els atacs del sistema. Hem d’organitzar estructures que ens donin suport davant les amenaces policials i judicials, perquè el camí no és senzill, ans el contrari, és un camí complicat, ple de problemes i complicacions. Ara bé, aquest és l’únic camí, no n’hi ha un altre, tal com la història i la realitat actual ens mostren: un Govern de Bauzá contra les cordes, que gairebé no pot sortir al carrer, i un Govern estatal que ja es prepara per a la fallida de l’economia, i el posterior rescat europeu, que no portarà altre cosa que més lluites, més mobilitzacions, i més unitat popular contra el capitalisme.

Guillem Colom

Militant d’Endavant (OSAN)

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.