Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Opinió

[Opinió] Qui sóc?

Publicat per dia 26 maig 2012 – 17:452 Comentaris | 331 views

[Opinió] Qui sóc?

Share to Google Plus

Compartim aquest article que ha escrit un company al seu blog: http://elindignado.wordpress.com/

Sempre que sento la pregunta “d’on ets?”, em demano realment què espera sentir l’altra persona. Si pensa en on vaig néixer, on van néixer la meva mare i el meu pare, o per què tinc aquest color de pell i parlo (ja sigui castellà o català) amb aquest accent. Supòs que una situació semblant em passaria si algú em demanés qui sóc, i podria pensar què nom, quin es el meu projecte de vida, si faig feina o si estudio.

Aquest dimarts 22 de maig vaig entrar dins la Conselleria d’Educació amb companyes i companys de la universitat com a gest simbòlic per rebutjar les retallades que ens imposen en el marc d’un procés neoliberal que en acabar farà que la universitat sigui gairebé un luxe (així com altres drets fonamentals) que cada vegada menys persones podran pagar, alguns ho hauran de fer durant tota la seva vida amb un crèdit bancari. En definitiva, l’educació serà un negoci i les persones mercaderies i el objectiu inicial de formació integral i social de la persona ja no importarà (si és que encara importa).

És principalment a Mallorca on vaig desenvolupar la meva forma d’entendre el món, les persones i dins aquest esquema els meus desitjos personals (el meu projecte de vida) i sobretot els socials, el benestar que desitjo per al 99%, aquesta majoria que està sofrint tota la merda que estem vivint, per les mesures i canvis ideològics estructurals que ens imposen (i que ningú va votar a cap programa), encara que ho pintin d’una altra manera.

És per això que part de la meva vida la dedico al activisme social, especialment ara que veig la gravetat de la situació. És per això que dono suport a companyes i companys en accions com ara per exemple ocupar pacíficament un edifici públic en rebuig als atacs del govern. Part d’aquesta reflexió té sentit arran de la publicació d’una foto meva amb dos policies que em treien de l’edifici de la Conselleria d’Educació i que va ser portada de la versió digital del Última Hora durant algunes hores aquella mateixa tarda. No es feren esperar els comentaris racistes i xenòfobs contra la meva persona en aquella notícia amb el consentiment de la moderació d’Última Hora, una situació que jo entenc denunciable  que promou l’odi racial i xenòfob, en definitiva contra persones amb un color de pell diferent… un odi que a la llarga crea els monstres dels que parla Gramsci.

El vell món mor, el nou triga a aparèixer i en aquest clar obscur, sorgeixen els monstres – Antonio Gramsci

Els comentaris dels reaccionaris a la notícia de l’Última Hora no van trigar en sortir. Com abans suggeria, d’aquí ve també aquesta reflexió personal, que comparteixo amb les companyes properes. No ho escric pels reaccionaris, perquè amb aquesta gent no s’ha de parlar, aquesta gent s’ha de combatre. Doncs, aquesta reflexió només té sentit si es per a la gent que es pot confondre amb el missatge tendenciós i oportunista d’aquest petit grup reaccionari i per que serveixi per reflexionar sobre el fet de qui som i qui sóc. És el camí de lluitar contra la opressió que alimenta el sistema, contra la xenofòbia i el racisme que cerca trencar la pau social i crear un boc expiatori, moure el problema real a un altre lloc per evitar el empoderament del 99%.

És vergonyós que hi hagi lloc per a l’odi a les pàgines d’un dels diaris més venuts a Balears. És vergonyós que no trenquem amb aquesta realitat i que les eines de l’1% per dividir la lluita i la solidaritat del 99% faci passes endavant. Passes que condueixen a un lloc molt perillós: el feixisme. Com diu el Tony Cliff:

“Com que el feixisme és un moviment de despit, mentre el socialisme és un moviment d’esperança, per combatre el feixisme és necessari no sols combatre els feixistes sinó també les condicions que duen al despit. Hom ha de combatre les rates, però també les clavegueres on les rates es multipliquen. Hom ha de combatre els feixistes, però també el capitalisme que crea les condicions que generen el feixisme – manca de feina, males vivendes, privacions socials, etc.” Tony Cliff, El marxisme davant el mil·leni

El primer cop que vaig venir a Mallorca va ser quan havia complert un any d’edat. Vaig venir després 3 o 4 cops més durant les vacances d’estiu abans de venir a viure aquí. Mallorca va ser present d’una o una altra manera al meu desenvolupament com a persona ja des de molt petit.

Encara que normalment faig servir el castellà, faig amb aquest article escrit originalment en català, una mena d’autocrítica en relació a aquesta llengua que també sento meva. Què vol dir ser d’aquí? Si vol dir defensar el territori, defensar els interessos de la majoria, defensar la llengua, relacionar-me amb la gent de forma solidària, estudiar, fer feina i créixer com a persona aquí, doncs crec que em puc permetre la gosadia de dir que sóc més mallorquí que no pas la gent del mateix govern balear si tenim en compte les seves accions i polítiques. Qui decideix doncs qui sóc i d’on sóc?

Hem de dir prou ja! Trenquem amb les diverses formes d’opressió d’aquest sistema. Que la solidaritat, la unitat de la gent, la comprensió de les diverses postures personals dins el 99%, i la defensa conjunta dels nostres drets siguin la nostra forma d’expressar la ràbia i de demostrar què vol dir ser d’aquí. Els nostres drets o els seus privilegis? El 99% o l’1%?

Com us vaig dir a alguns fa poc:

En aquest món profundament malalt, d’esquizofrènies, d’amnèsies, de depressions, d’ansietats, de desitjos de suïcidi, de bulímies i anorèxies, de xenofòbia, de racisme, d’homofòbia, de tècnics psicològics insulsos sense sentiments… vosaltres, sou un xut de salut mental.

Gràcies!
Salut… i educació (pública i de qualitat)!

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.