Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Opinió, Turisme

[Opinió] Govern i Patronals turístiques, incapaços de qüestionar la informació publicada per Terraferida

Publicat per dia 18 juny 2017 – 18:22Cap comentari | 760 views

[Opinió] Govern i Patronals turístiques, incapaços de qüestionar la informació publicada per Terraferida

Share to Google Plus

Ahir, Terraferida va fer públiques les dades de la tramitació de noves places turístiques, la majoria d’elles de lloguer turístic, que han significat un augment del 15 %. Relaciona l’allau, així com ha denominat aquest creixement, amb la nova llei turística i l’absència d’una moratòria. Una vegada fet l’anunciament, moltes han sigut les respostes. El vicepresident i conseller de Turisme, Biel Barceló, i APTUR han donat la seva opinió al respecte, tot relativitzant la importància de tant males dades que representen un creixement desmesurat sense perspectives a llarg termini. En aquesta peça realitzada per IB3 podeu veure el posicionament de totes les parts.

Davant les opinions de representants polítics i representants empresarials, que han diferit molt poc, Terraferida dóna també la seva. Us feim arribar el text íntegre.

Govern i Patronals turístiques, incapaços de qüestionar la informació que publicàvem ahir, es llencen a defensar la barra lliure turística i la política dels fets consumats. És especialment greu que el vicepresident del govern, una de les màximes autoritats responsables del compliment de llei, digui que no passa res si es fa una activitat il·legal, i convidi a legalitzar-la aprofitant la oportunitat que dona la falta d’una moratòria, per molt que la llei en tramitació es fa suposadament per restringir i per establir un sostre a l’oferta turística. Què hem de pensar de la modificació de la llei en mans del Parlament? Per què no diu que totes aquestes noves llicències tindran el privilegi de no haver de complir amb els requisits que estableix la nova llei? Quina credibilitat tindrà si els incompliments surten gratis? Quina mena de sostre imposarà si aquest “estarà determinat per les places existents actualment” i aquestes no deixen de créixer a diari?

Caldria recordar el que el senyor Barceló i el seu partit criticaren durament la llei turística del PP, la llei Delgado encara vigent, i les excepcions a noves places hoteleres que l’actual govern no ha aturat: es deia, amb raó, que generava inseguretat jurídica, que es legislava a la carta dels interessos d’uns pocs, que era una barra lliure, que els canvis d’ús entre residencial i turístic generaria greus problemes… exactament el que tenim ara.

Recordem que Turisme tramita 50.557 noves places, augmentant així un 15% la capacitat turística de l’illa i en un context de pressió humana mai vista. Una vegada destapada la greu irresponsabilitat de no haver decretat una moratòria turística, i veient l’allau de noves places provocat i consentit per la Conselleria de Turisme, miren de justificar-la amb arguments que tomen de cul. Vosaltres mateixos.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.