Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Opinió

[Opinió] Després de la Primavera Mallorquina

Publicat per dia 22 agost 2012 – 9:231 Comentari | 258 views

[Opinió] Després de la Primavera Mallorquina

Share to Google Plus

Compartim aquest article que ens ha fet arribar el company Marcel Pich, i que apareix al seu bloc:

La nostra illa ha viscut els darrers mesos l’ antítesi del tòpic de l’illa de la calma. Nombroses i contundents protestes, algunes d’elles fent ús de la desobediència civil i, en general, un sentiment de mobilització que ha creuat la mar. Tot això amb la seva conseqüent repressió en forma de multes, càrregues policials, agressions, detencions i desenes de persones encausades pel seu compromís. Hom ha anomenat aquest període de lluita pel territori, per la llengua i pels drets socials i nacionals, i també de solidaritat i germanor, com a Primavera Mallorquina.

Certament, ha estat un temps convuls  i interessant que no hauríem d’oblidar tan ràpidament com de costum. Després de la florada, la Primavera Mallorquina ha de donar els seus fruits. Com he comentat, el sentiment de mobilització ha quedat ben palès i ens n’hem sentit orgulloses. No obstant, ara és l’hora de materialitzar el descontent, la ràbia i la il·lusió. Això s’ha de fer organitzant-nos. Més enllà de la puntualitat de certes lluites és imprescindible enfortir les organitzacions i projectes que, en molts de casos, han impulsat aquestes lluites.

Fent això en garantirem la transcendència, les enfortirem, les farem més combatives, farem que no perdin la coherència ni es folkloritzin i n’encetarem de noves. Per això és imprescindible que l’organització on militem sigui seriosa, amb projecte, innovadora, sòlida, amb missatge i praxis contundent i combativa. Netament anticapitalista. No ens ha de fer por parlar de militància, de desobediència civil, d’insubmissió. En definitiva, de compromís.

Aquest article és, doncs, una crida a això. Un convit a la lluita organitzada. A la rebel·lia amb discurs i estratègia. Cal ara més que mai militar, desplegar noves idees i no renunciar a res. Les persones que militam a l’Esquerra Independentista això ho tenim clar. La nova organització juvenil Arran (fruit de la confluència entre CAJEI i Maulets), el SEPC, Endavant-OSAN i Pinyol Vermell són eines segurament imperfectes però amb unes premisses molt clares: humilitat, coherència i entrega. És per això que, ara per ara, són les millors eines per fer caure el Govern Bauzá i avançar cap a una Mallorca i uns Països Catalans lliures i socialment justos.

1 Comentari »

  • oldcrew escrigué:

    Doncs abans Maulets teniu un component fins i tot llibertari, amb aquesta organització i després de veure ses pintades pareix que serà comunista (a l’estil del Principat). Un llàstima, però bé sort i ànims

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.