Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Opinió

[Opinió] Contra la tauromàquia

Publicat per dia 21 juliol 2012 – 10:23Cap comentari | 278 views

[Opinió] Contra la tauromàquia

Share to Google Plus

Aquí vos passam un article d’opinió d’una companya sobre la tauromàquia, recordant que diumenge hi ha convocada una manifestació anti-taurina a Alcúdia contra aquest lamentable espectacle:

Siguem sincers amb nosaltres mateixos, taurins o no: la tauromàquia és la tortura i la mort sistemàtica d’un animal capacitat per a sentir i ser conscient del que hi ha al voltant seu. Es podrà adornar de qualsevol altra forma, però no és més que això.

Es qualifica d’espectacle a l’agonia d’un animal que no ha pogut decidir ser allà. Que un poble sigui capaç de divertir-se amb una barbàrie com aquesta, reflexa la mediocritat de les gents que el formen.

Vivim a una societat en la qual es defèn la no violència en tots els seus àmbits, però a la mateixa vegada es tracta d’una societat que tolera, i fins i tot defensa aquest tipus d’actes execrables. Vivim, doncs, en una societat hipòcrita que rebutja la violència cap un éssers i la fomenta cap  d’altres. No és comprensible que es vagin creant noves lleis de protecció animal i que no s’hagin inclòs als bous. Tampoc és comprensible que la Unió Europea, el bressol de la modernitat, el futur i la sostenibilitat, no hagi legislat en matèria de tortura animal. No contents amb tot això, permetem que els nostres fills convisquin amb tal barbaritat i, a més, se’ls porta perquè ho presenciïn. No podrem educar mai de forma sana als nins si els ensenyam que els animals són objecte d’entreteniment. La persona que no eduqui als fills en el respecte als éssers vius haurà de carregar amb el pes d’estar formant a un futur ciutadà sense uns principis ètics mínims.

Com es pot qualificar d’ART el procés d’assassinat d’un animal? L’art és un aliment per l’ànima, mentre que la tauromàquia no fa més que podrir el cor de les persones.

Permetent una barbaritat d’aquesta magnitud, estam insultant als ciutadans d’aquest país. La tauromàquia és una lacra i una vergonya per a totes aquelles persones respectuoses, amb sentit de l’honor i la justícia i amb sensibilitat.

No hi ha absolutament cap motiu pel qual anteposar els interessos d’unes persones als valors ètics i morals que es diuen respectar i conèixer.

La tauromàquia és un exercici de prepotència i sobèrbia ja que es considera que es té el dret d’utilitzar a un animal pel nostre oci i, sobre dir-ho, és un atemptat cap el benestar animal.

Siguem valents! Mirem cap endavant i no permetem que el nostre pas per aquest planeta s’escrigui amb la sang de les víctimes d’aquest terrible espectacle!

Macarena Llull.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.