Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Opinió, Politiqueig, Publicació oberta, Sóller

Canvi de timó cap a l’esquerra a l’Ajuntament de Sóller

Publicat per dia 15 juny 2015 – 15:14Cap comentari | 297 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

L’Ajuntament de Sóller  ja té  un nou batlle pels propers quatre anys,  després de les negociacions MÉS i PSOE, i serà en Jaume Servera (MÉS) i el primer tinent de batlle i portaveu  Josep Lluís Colom (PSOE).

Un govern format per cinc regidors de MÉS i quatre del PSOE. Des d’aquí vull felicitar a les persones que han conformat l’equip de les negociacions, ja que han escoltat el que se’ls ha dit a les urnes: Volem un canvi!

He seguit les negociacions i no han estat senzilles, tot i que, estic content que hagi prevalgut el bon criteri, el seny en l’esperança d’una nova manera de fer política més honesta de cara a la ciutadania; més transparent i amb més participació del Poble de Sóller, amb el que ens afecta a les nostres prioritats ciutadanes.

He llegit els tres eixos que conformen el programa de govern conjunt i a partir d’ells és necessitarà  molta feina; una bona estructuració i organigrama per dur-la a terme eficientment i sent que serà molt beneficiós per la Vall.

El PP a l’oposició amb el seu cap Carlos Simarro, les urnes els han deixat amb tres regidors menys  i a partir d’ara veurem quin tipus d’oposició fa. Els he vist més que governar comandar, durant els darrers quatre anys aplicant el rodet de la majoria absoluta. El fet de no entregar la vara al nou batlle Jaume Servera i delegà Simarro en el President de Mesa Gabriel Darder, ambdós PP,  ha estat el seu darrer menyspreu  al nou batlle i al Poble de Sóller. Mal perdre tenen, afirm.

PI i Guanyem, també com a representants de votants sollerics esper que estiguin a l’alçada; tot i que no he entès la seva abstenció a la investidura del Batlle i actuaran a l’oposició. Que esper sigui constructiva i eficaç.

Estic content, tot i que ja ho he comentat, intentaré aportar la meva visió a la política municipal i si cal seré crític com a ciutadà amb les actuacions del nou govern. Tot i que aquesta vegada sé cert i segur que el diàleg amb els representants de les institucions serà molt més senzill i efectiu.

Molts dels nous regidors del partit del batlle i del tinent de batlle, em coneixen de fa estona i saben de debò que m’estim Sóller, que m’he implicat amb molts projectes dins d’ella, també que he fet el que he pogut en el treball municipalista des del carrer com a membre d’un col·lectiu, els darrers quatre anys.

He estat prou clar ideològicament i m’he definit d’esquerres (antisistema ja que un sistema que crea misèria i pobresa no l’estim i lluit contra ell i també radical, ja que el sentiment em ve d’arrel). Tinc amics i amigues, que seran nou regidors i regidores, que hem fet coses conjuntes, i tenim una forma molt semblant de concebre la política municipalista.

El dissabte dia 13, a les 12h a la Sala Magna de l’Ajuntament vaig acudir a l’entrega de la vara al nou batlle Jaume Servera. Un acte emotiu i el seu parlament m’agradà molt ja que queda clar quin treball vol fer. També perquè va fer unes referències familiars tant a la seva dona i filla com als seus pares. Una persona sensible que farà una política cara a les persones i als ciutadans i ciutadanes de Sóller. Aquesta vegada sí que crec que serà el batlle de tots els sollerics.

No faré cap crítica des d’aquí al que serà ex batlle Carlos Simarro i cap de l’oposició, ja que ara consider que s’obri un temps per la construcció positiva d’una nova política i que les meves crítiques en el seu moment s’han anat fent durant els anys dels seu mandat. L’exposició i l’organigrama del nou govern que s’explicà a l’Assemblea oberta de MÉS, el passat dia 10; em va agradar perquè és realment un treball d’equip i no com va fer  l’anterior batlle que tot estava controlat  i res es movia  sense el seu consentiment; un mandat totalment presidencialista.

Ara tenim una porta a l’esperança d’un nou fer. Feis memòria política i no caigueu, per favor amb errors passats, que per mi, són els que portaren al Govern al PP en majoria absoluta els darrers quatre anys; tenint en compte que la situació política no és la mateixa; Però per  favor no vos oblideu del Poble que vos ha triat, treballant amb el màxim respecte amb ell i cap a ell. Gràcies!

Josep Bonnín 

Investidura-Batlle-de-Sóller-Jaume-Servera

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.