Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ca ses Mopis, Ciutat, Okupació i espais alliberats

[Seguiment] Què està passant a Ca ses Mopis – Banc Expropiat?

Publicat per dia 2 gener 2017 – 21:19Cap comentari | 360 views
Share to Google Plus

CA SES MOPIS – Banc Expropiat

Farà cosa d’un mes Ses Mopis anunciàvem la nostra mudança al nº50 del carrer Marqués de la Fontsanta. On abans hi havia una sucursal bancària propietat de BMN-Sa Nostra ara hi floreix un projecte autogestionat per a l’ús-fruit de les veïnades llonguetes.

Com en l’anterior ocasió, la tria de l’espai no és casual. L’espai es troba si no dins, ben aferrat al barri on començàrem el projecte de Ca ses Mopis. Fet que consideràvem primordial per a poder continuar «fent barri». A demés creim fonamental tenir una plaça, o quelcom semblant, a prop de l’espai per a poder fer activitats al carrer i obrir l’espai de portes cap a fora. Per a més inri, l’espai era propietat d’un banc que en els darrers anys ha tancat més del 50% de les sucursals a l’illa, a retallat sous, efectuat desnonaments i acomiadat a centenars de treballadores. Si hi hagués una rifa per a alliberar un espai, aquest tenia tots els números.

Durant aquest primers trenta dies hem estat adequant l’espai per a que deixi de parèixer un banc, tan fred i impersonal, i comenci a ser un lloc acollidor, viu i on faci goig estar-hi. Primerament hem fet la neteja de rigor, decorat una mica tant les vidrieres com l’interior i iniciat la distribució de l’espai. Hem pogut ubicar la biblioteca, l’armari obert, una cuina, un espai infantil, una sala d’estudi, reunions i repòs i una sala polivalent on fer-hi projeccions, xerrades, tallers, classes i tot lo que vulguem. En les pròximes setmanes acabarem de decorar la façana, moure mobles i arreglar l’interior per a que quedi lo més polit possible.

Així mateix hem fet arribar a les veïnades del barri una carta (hiperenllaç a la carta) on explicam el projecte i les convidam a que participin i coneguin tant l’espai com a les que hi estem ficades (que no mossegam!). A part, vàries veïnades s’han apropat per Ca ses Mopis mostrant interès, oferint ajuda i expressant el seu suport i necessitats.

Després d’un parell de jornades de feina, el passat diumenge 18 obríem públicament l’espai amb un dinar d’inauguració on unes quaranta persones gaudiren d’un menú gourmet i vegà, de tres plats + postre a partir d’aliments reciclats. Després d’una breu presentació del projecte, continuàrem amb uns jocs de taula i entre cartes i rialles passarem alegrament l’horabaixa. Per la nostra part, molt satisfetes per com sortir el dinar i per què el mateix dia va entrar gent a preguntar pel projecte i a emprar les activitats permanents (biblioteca, espai infantil, etc.).

Malauradament, no tot han estat alegries aquests primers dies. El passat dimecres 21 rebíem la inesperada visita de la Policia Local. Aquesta portava una ordre judicial que els obligava a identificar a les persones de l’espai arrel de la denúncia que ha posat BMN-Sa Nostra. A partir d’ara s’iniciarà un procés judicial per el desallotjament de l’espai. A nosaltres no ens fa por això. Sabíem que tard o prest, arribaria aquest moment. No obstant, no ens fem endarrere. Sa Nostra també ha intentat en els darrers anys desallotjar el Jardí Epicur, ben a devora de Ca ses Mopis, i gràcies a l’acció popular no ho han aconseguit. De moment, creim que la millor manera de defensar Ca ses Mopis és donant-li vida. Per això fem una crida a tota aquella interessada en fer qualque activitat que es posi en contacte amb nosaltres, ja sigui venguen a l’espai o enviant un correu (casesmopis@autistici.org). Tota ajuda és ben rebuda.

Ben aviat informarem de les activitats que tenim programades per gener i de com evoluciona tot plegat.

Ca ses Mopis ha tornat, en un banc expropiat!

 zuhaitza

 

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.