Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Desobediència, Mitjans alternatius, Okupació i espais alliberats

El Jardí d’Epicur continua com a projecte, es trasllada al Parc de Ses Estacions

Publicat per dia 31 juliol 2017 – 12:571 Comentari | 1.301 views

El Jardí d’Epicur continua com a projecte, es trasllada al Parc de Ses Estacions

Share to Google Plus

Avui matí, al voltant de les onze i mitja s’ha donat per finalitzat el desallotjament del Jardí d’Epicur. L’ordre de desallotjament va ser comunicat fa tres setmanes, en la que s’han realitzat diferents activitats a l’hort comunitari per tal de donar visibilitat al projecte. Una gran quantitat de persones, en mostra de suport, assistiren ahir vespre i avui a l’espai.

Com vam fer públic la setmana passada, la responsabilitat del desallotjament recau en l’empresa GUELNOR, S.L., que podríem dir que és una filial d’Oliver Mateu. El que vam anticipar s’ha confirmat en el dia d’avui, idò qui ha assistit al desallotjament ha sigut Miguel Zourab Oliver Vicens (propietari d’ambdues empreses) junt amb els mateixos esbirros que desocuparen, per la força i sense ordre, Ca ses Mopis a plaça Fleming. Tant el dia de Ca ses Mopis, com avui, el desallotjament ha tingut la complicitat de la policia nacional.

Durant la setmana, l’Ajuntament intentà intervenir perquè no es produís el desallotjament. Dissabte, mitjançant SMS i les xarxes socials, ja es comunicà que aquesta via no havia tingut èxit i que el desallotjament seguia com estava previst:

“Benvolgut company/a: El Jardí d’Epicur serà desallotjat el proper dilluns 31 a les 9.30 h. Els intents de mediació per part de l’Ajuntament ahir fracassaren i la immobiliària Oliver Mateu durà a terme el desnonament inflexiblement. Pots passar pel Jardí la nit del diumenge i encendre una espelma com a acte simbòlic o veure els darrers moments de l’Hort acudint al solar a les 9.00 a.m. Es llegirà un manifest. Comparteix amb qui li pugui interessar. Gràcies per tot!”

El solar ha quedat clos, fora activitat. Però el projecte del Jardí d’Epicur no s’atura, les persones que participaven del projecte han reproduït part de l’hort urbà al Parc de Ses Estacions. Han sembrat plantes simbòlicament per tal de fer un punt de trobada per a poder reunir-se fins a novetats (que ja seran informades quan pertoqui).

Ho fan, entenent que com el consistori els ha donat suport aquest temps, ara no tendrà cap inconvenient en que es reuneixin en un espai públic i que un equipament municipal sigui usat per la gent, per a la gent.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.