Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Okupació i espais alliberats, Publicació oberta

[Crònica] El projecte de l’hort d’Epicur continua endavant

Publicat per dia 17 octubre 2013 – 12:10Cap comentari | 181 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Dissabte passat, 12 d’octubre, va tenir lloc una trobada de totes les persones interessades en l’hort urbà, antic solar alliberat del carrer Bisbe Maura de Ciutat. El motiu de la convocatòria va ser que, donat que feia mesos que no ens reuníem, l’hort tot i que va endavant amb bons pebres, albergínies i carbasseres, arrossegava certa deixadesa des de fa un temps. Invasió de vegetació espontània, acumulació de fems… A més, des de fa un temps un grup de joves fa vida social allà tots els horabaixes fins tard i els volíem conèixer i poder transmetre l’esperit i motiu de creació d’aquest espai simbòlic.

1378549_639326056107093_1754444114_nUn company/a va obrir una pàgina de Facebook (Jardí d’Epicur) anunciant la convocatòria. L’hora d’inici de les tasques era a les 10h. Es va començar per netejar de papers i plàstics prop de la zona de reunió. A mesura que passava el temps van anar arribant més companyes fins que sumarem més d’una trentena. Seguint amb les diferents tasques, es va començar a arrabassar vegetació invasiva de dins les pasteres dels seus costats. Un company amb dots pel dibuix ens va pintar tota una obra d’art graffitera a una de les parets laterals del solar, ambientada en l’exuberància dels habitants i naturalesa d’algun país de l’Àfrica tropical. Sobre la una del migdia un grup de companyes va començar el dinar, que va ser una paella vegana sota la supervisió del nostre company Antonio. A les tres aturarem les nostres tasques respectives per dinar i a darrera hora el company SOMA va posposarl a finalització del nou mural que ara embelleix l’hort.

Es va acondicionar un lloc adequat pels llibres de la nostra Biblioteca Popular. Ens va sorprendre veure com algú havia amagat dins una gelera vella un grapat de llibres i revistes i que ara estan a la vista de tothom al nou emplaçament… Important és esmentar que poc després de dinar es va celebrar una assemblea per posar en coneixement tots els principals problemes que hi ha actualment a l’hort. Malestar d’alguns veïnats/es per l’estat d’abandonament de l’hort, poca implicació al manteniment del jardí dels joves que darrerament gaudeixen de l’espai, abandonament també de les tasques agrícoles de temporada de sembra i neteja de l’espai…

Va ser positiu que tots/es els/les que simpatitzaren amb aquest projecte ens tornéssim a trobar i tenir contacte amb aquestes noves companyes i veïnades que s’interessaren i oferiren el seu suport i baixaren coca per menjar. S’ha de millorar fer torns per anar-hi més sovint per mantenir net l’hort i intercanviar opinions i contacte amb els veïnats. Els propietaris del bar d’enfront, que tanta polèmica suposaren al seu moment, no feren cap acte de presència i per ara la seva intenció d’apropiar-se l’espai per benefici propi i exclusiu, sembla adormida.

Recordar-vos amigues i amics que no hi ha rosa sense espines. Hem fet el camí juntes i juntes seguirem.

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.