Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Especulació, Okupació i espais alliberats, Publicació oberta

Crida en defensa del “Jardí d’Epicur”

Publicat per dia 28 juliol 2017 – 9:10Cap comentari | 932 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El Jardí d’Epicur, a Ciutat, afronta el proper dilluns dia 31 de juliol a les 9:30 del matí la seva segona orde de desnonament i tercer intent de desallotjament per interessos privats i lucratius. No ha d’extranyar tal situació donada la seva ubicació cèntrica i el moment que vivim de bumbolla immobiliària deguda al lloguer turístic.

Fa 5 anys, gener del 2012, gent engrescada amb el projecte de fer un lloc comú, on la solidaritat, l’autogestió i el suport mutu fossin els eixos principals en la forma de funcionar varen salvar al solar de l’abandonament i de l’especulació. D’ençà molta de gent ha participat de l’hort i les seves activitats o gaudit de la seva vista anant de passada per allà.

El Jardí d’Epicur és símbol d’una altra manera d’entendre la Ciutat, d’entendre que l’us de la propietat ha d’esser comunal i no privada quan així és el desig d’un col·lectiu amb un sincer compromís social. Front al desig insaciable de lucre oposam una aposta pel bé comú, front a l’individualisme i interès propi oposam la solidaritat i suport mutu. Aportar entre totes el nostre saber fer és la manera de construir quelcom superior.

Per tot això hem de comdemnar i comdemnam un banc com ara BMN-Sa Nostra que ha sigut rescatat amb doblers públics i que tot i això no ha rectificat ni una mica el seu ostigament cap a les classes populars desnonant families sense pietat o com ara venent el passat desembre de 2016 la propietat del solar del Jardí, que no el seu esperit, a una immobiliària. Tot només amb l’únic interès d’engreixar els seus comptes.

Aquesta venda ve precedida per un intent de desallotjament al desembre de 2015, que no es materialitzà gràcies a la resistència activa al Jardí d’Epicur i a un seguit de campanyes de pressió que es van dur a terme.

20245910_1552333404806349_8932632570519044429_n

Hem de comdemnar i comdemnam a la immobilària Oliver Mateu que sense cap escrúpol ni sensibilitat cap al projecte de Jardí d’Epicur ha ordenat el seu desallotjament. Tot amb un doble interès, per una part obtenir uns sucosos beneficis monetaris amb la venta de les places turístiques que allà hi construirà. Però també com a càstig a la resistència presentada pels companys de Ca Ses Mopis, edifici de la plaça Flemming convertit durant uns mesos de l’any passat en centre social en un lloc també afectat per la turistització creixent de la nostra ciutat. Tot i haver aconseguit acabar amb el project social ordenant el desnonament (amb mètodes il·legals…), Oliver Mateu no pot consentir que per culpa d’una denúncia de les companyes de Ca Ses Mopis de falta dels permisos pertinents se li hagi retrassat un any el remodelament de l’Edifici Ca SES MOPIS.

Cap agressió pot quedar sense resposta. Front a l’avarícia i egoïsme d’uns pocs però també la seva covardia hem d’oposar la nostra solidaritat , generositat i valentia. Però no ho podem fer d’una manera passiva sinó activa i conscients de que ho fem inspirats per valors superiors. BMN i Immobiliària Olvier Mateu han de pagar el que estan fent, la seva comdemna ha de ser ferma. El que fan afecta a totes i tots els que vivim aquesta illa. Mereixen el descrèdit i menyspreu de la societat per sempre. Encareixen el nivell de vida a barris fins ara populars, destrocen vides, families…

Donem a conèxier el que estan fent amb el que estigui en les nostres mans. Publicant aquest article a les xarxes socials per exemple. Al facebook existeix una pàgina del Jardí d’Epicur que vos tendrà ben informats del que passa a l’espai. Iniciem una campanya de descrèdit que amb constància i intensitat els faci desaparèixer per sempre i paguin així pel que estan fent. No oblidam no perdonam!.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.