Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Okupació i espais alliberats, Publicació oberta

Companyes, no ens deixeu soles

Publicat per dia 22 gener 2016 – 11:48Cap comentari | 239 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Davant el conflicte obert entre l’únic espai social ocupat de Ciutat i el banc BMN (Sa Nostra), tan sols podem fer una cosa: donar-ho tot. Si pensam que les persones, des d’abaix, som capaces de forçar els canvis; si creiem que la unió de totes fa més força que una sola empresa; aleshores cadascuna ha de veure de què és capaç, perquè entre totes, rememorem la història de David enfront Goliat. Perquè si perdem, no només perdem un espai autogestionat on conflueixen l’ecologia amb altres lluites socials. Si perdem, s’imposarà el trist argument tantes vegades repetit, de què enfront el poder, no hi ha res a fer.

tumblr_mg8maf9sEt1s2ehv7o1_1280Guanyar o lamentar-nos, que les idees sortin enfora o es podreixin dins els nostres caps. Sortir, per trobar-nos. Somriure a les veinades, convidar a extranys. No necessitam l’empar d’un ramat. No necessitam una concentració enfront una sucursal quan el Jardí d’Epicur estigui tancat i traspassat a una constructora per a què imposi el ciment per davant dels somnis cultivats al llarg de més de quatre anys. Necessitam persones valentes capaces de desarmar-se de pors i timideses. Perquè el que necessitam és parlar amb la gent, parlar de tot cor i compartir la il·lusió, som nosaltres els propietaris del nostre destí, i si no és lluitant, no hi ha camí.

No tot són lletugues. És la prova de què podem dar-li un altre ús a l’espai. És un lloc on compartir les idees sense vergonya, a la vista de totes. Per això, és important que parlem amb les nostres amigues, veinades i companyes. Què tremolin els especuladors que tracten d’arrancar les flors!

Fa poc enviàrem un comunicat a aquest mitjà i a molts de col·lectius. Al principi, contestaren vàries persones oferint-nos el seu suport i estem enormement agraïdes. Però no basten uns pocs suports per fer doblegar un banc. Les persones responsables del Jardí estem disposades a dedicar tot el nostre temps i esforç per a resistir la cobdícia i demostrar que l’utopia no només és possible, sinó també necessària. Però lamentablement, els usurers només entenen de números. Només demanam que ens ajudeu a arribar a la gent que tengui un compte a Sa Nostra. L’experiència ens encoratja, a l’inici poques pensaven que l’espai resistís tants anys en peu, sense tanques. Amb el temps es va demostrar que allò que construeix la gent, la gent és qui ho protegeix. Ara, ens hem marcat una meta major: demostrar que la solidaritat és més fort que els doblers. Companyes, no ens deixeu soles.

Crida a la solidaritat del Jardí d’Epicur a tots els col·lectius illencs

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.