Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Mobilitat i territori, Politiqueig, Sóller

Col·lectiu Albaïna s’ha reunit amb el Director General de Transports

Publicat per dia 27 agost 2015 – 11:31Cap comentari | 490 views

Col·lectiu Albaïna s’ha reunit amb el Director General de Transports

Share to Google Plus

Avui, dijous 27 d’agost, membres del Col·lectiu Albaïna s’han reunit amb el Director General de Transports, el solleric Jaume Mateu. Durant aquesta trobada s’ha exposat la preocupació i s’han fet un seguit de peticions sobre les següents qüestions:

Subvenció del túnel

- S’ha demanat en quin termini es posarà al dia el pagament de les mensualitats. Mateu ha explicat que el pagament depèn de la disponibilitat de liquiditat de Tresoreria, i ha pres el compromís de que el pagament dels endarreriments es faci no més enllà del mes d’octubre. Des del Col·lectiu Albaïna prenem la paraula al Director General i anunciam protestes en cas de que no es dugui a terme.

- S’ha proposat que els pagaments de les mensualitats de la subvenció es realitzin d’una forma trimestral o semestral, vista la incapacitat del Govern Balear de fer els abonaments al final de cada mes.

- S’ha sol·licitat que s’augmenti la partida pressupostària destinada a la subvenció. Des de l’inici, aquesta s’ha mantingut en 1,5 milions d’euros, tot i l’augment del nombre de beneficiaris de la subvenció.

- S’ha demanat que es faci una crida per a que tots els sollerics que els darrers anys no se’ls ha concedit la subvenció per silenci administratiu la tornin a demanar. Mateu ha afirmat desconèixer que s’hagués donat aquesta problemàtica i ha afirmat que ell d’ençà que ha pres possessió del càrrec n’ha estat tramitant.

- S’ha reiterat, vist que el rescat de la concessió del Túnel de Sóller no té data, la petició d’un sistema per a que els sollerics deixin d’assumir l’avançament del pagament del peatge fins al pagament de la subvenció, per a que a partir d’ara l’assumeixi la Concessionària del Túnel de Sóller.

Transport públic

Bus de línia

- S’ha demanat la supressió del bus urbà en el recorregut Sóller-Palma degut a la perillositat que suposa que els usuaris vagin drets per la carretera de Sóller. Mateu ha confirmat la pròxima denegació de l’autorització a la concessionària per a fer servir aquest tipus de busos a la línia 211.

- S’ha expressat la nostra preocupació pel reduït servei que es dona en horaris de gran afluència d’usuaris, així com la demanda d’uns horaris més amplis que facin possible utilitzar el servei públic de nit. Mateu ha explicat que la concessió del servei de busos es renovarà l’any 2018, moment en el qual pretén canviar algunes de les condicions que hi ha a la concessió actual.

- Davant la nostra pregunta entorn a les parades de bus, el Director General ha manifestat la seva voluntat que sigui el Govern qui es responsabilitzi de l’adequació i manteniment d’aquestes, i no els Ajuntaments.

Tren de Sóller

- S’ha demanat poder veure la concessió. Fins a data d’avui, diverses persones ho havien demanat reiterades vegades i mai no se’ls ha arribat a mostrar.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.