Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Mobilitat i territori

A favor d’una catedral lliure de cotxes

Publicat per dia 28 febrer 2016 – 12:14Cap comentari | 298 views
Share to Google Plus

Les entitats Amics de la Terra, Biciutat de Mallorca i el GOB  aplaudeixen la decisió de l’àrea de mobilitat de l’ajuntament de Palma per alliberar l’espai proper al magnífic edifici gòtic de la presència permanent de cotxes en els seus voltants.

catedrall lliure de cotxes

L’existència d’automòbils aparcats en les proximitats de la seu degrada la visió d’un conjunt monumental únic, probablement el més representatiu de la nostra ciutat, en la qual, d’altra banda, han de prevaler els vianants. La contaminació pròpia dels vehicles de motor, a més, ennegreix les parets dels edificis.

La tendència -coincident amb el que s’està fent en moltes ciutats del nostre entorn cultural- és la d’alliberar els centres històrics de la presència d’automòbils, limitant-la a l’estrictament imprescindible.

Tenint en compte que els taxis poden aparcar temporalment al costat de la catedral, instem a l’ajuntament al fet que cerqui una solució que permeti compaginar l’activitat professional denominada “taxi tour” que duu a terme aquest sector, amb la màxima protecció de l’enorme valor artístic de la zona.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.