Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Memòria històrica, Sa Pobla

[Crònica] Actes de la diada dels herois màrtirs poblers

Publicat per dia 13 març 2014 – 10:13Cap comentari | 242 views

[Crònica] Actes de la diada dels herois màrtirs poblers

Share to Google Plus

L’Associació Pinyol Vermell ha tornat a organitzar diversitat d’actes per commemorar la diada dels herois màrtirs poblers. Aquesta diada es celebra el dia 11 de març degut a què des de l’any 2011 l’assemblea pinyolera va decidir moure els actes anuals que venia celebrant per abril des del 2006. El motiu és clar, l’11 de març de 1937, en Jaume Serra Cardell, Crisant Valcarcel Moll, Antonio Palazón i Juan Antonio Orosco Trulla foren assassinats després d’una farsa de judici a Illetes, Calvià. Un altre màrtir del qual es desconeix la data de l’assassinat és en Pere Serra Seguí que també és homenatjat aquest dia.

Aquest any 2014, s’han convocat 2 actes des de l’assemblea. El primer dia 9 de març, una xerrada titulada “Cercant justícia a l’Argentina” que ha contat amb la participació de Memòria de Mallorca i en què s’ha exposat la feina feta els tribunals de justícia per tal d’aclarir els fets. A continuació, podeu veure part de la xerrada:

A més a més, el dia 11 de març, s’ha tornat a realitzar la tradicional ofrena floral als màrtirs poblers al Bosc de la Memòria del parc de Can Cirera Prim. Cal destacar que aquest any s’ha realitzat un gran treball de restauració de les plaques dedicades a les víctimes que després de diversos atacs feixistes i el temps s’havien fet mal bé. També es va llegir un manifest i es van fer sonar xeremies gràcies a en Pau Mas. Podeu veure una galeria fotogràfica en el seguent enllaç.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.