Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Lluita de carrer i acció directa

Acció contra els supermercats Mercadona

Publicat per dia 19 abril 2013 – 11:214 Comentaris | 435 views

Acció contra els supermercats Mercadona

Share to Google Plus

L’assemblea Arran Palma, ha realitzat una nova acció dins el marc de la  campanya Només lluitant tenim futur i tanca d’aquesta manera l’anomenat Abril Roig tot denunciant l’explotació que pateixen les treballadores de l’empresa Mercadona i en un context més ampli, denunciar el profit que empreses i patronal treuen d’aquesta època de crisi que vivim en l’actualitat.

L’acció ha consistit en el llançament d’ous de pintura contra la façana de l’edifici on es troba situat aquest supermercat , a més d’una pintada.

Aquí en teniu unes imatges:

També el comunicat de l’acció:

Aquesta matinada passada, ARRAN hem realitzat una acció contra un dels locals de la franquícia de supermercats Mercadona. L’acció ha consistit en el llançament d’ous de pintura contra la façana de l’edifici on es troba situat, a més d’una pintada denunciant l’explotació que pateixen les treballadores d’aquesta empresa.
ARRAN tancam l’Abril Roig amb aquest darrer bloc, enfocat cap a les empreses i la patronal.

Des de l’inici de la profunda crisi econòmica que està colpejant els Països Catalans, els grans capitals, amb la constant ajuda de la classe política del nostre país, han intentat fer pagar la crisi a aquells que en cap cas l’han provocada, és a dir, les classes populars. Les grans grans empreses estan aprofitant aquests moments de crisi per imposar el seu anhelat programa econòmic neoliberal d’on puguin treure el màxim benefici de l’explotació de les classes populars.

L’objectiu de la patronal és, precisament, augmentar els beneficis individuals a costa de l’explotació de la classe treballadora. Aquesta patronal és la mateixa que no ha demanat cap pacte per realitzar EREs ni per aplicar la reforma laboral, i en canvi ara demana un pacte perquè les classes populars acceptin i assumeixin aquesta crisi capitalista que ells han provocat. Tots aquests mecanismes ens han duit a la denominada ‘dictadura patronal’, en la qual aquesta pot fer i desfer quan i com li roti, ja que tenen l’aval i suport incondicional del govern, a més de l’excusa de la crisi.

Les grans empreses han arribat a témer l’organització de les classes populars, tant en sindicats com en moviments socials de caire esquerrà i rupturista. És el cas, precisament, de l’empresa Mercadona, que recentment va despatxar dos dels seus treballadors que, casualment, eren delegats sindicals de la CNT.

El jovent organitzat dels Països Catalans som conscients que l’ofensiva neoliberal de l’aliança entre la patronal i les grans empreses i multinacionals, amb l’ajuda del govern, només acaba de començar a casa nostra i que el pitjor encara ha d’arribar. Tot i això, tenim la seguretat que amb l’organització, l’ajuda mútua i la unitat anticapitalista serem capaços de construir una alternativa al capitalisme salvatge que està arruïnant el nostre futur.

Només lluitant tenim futur!

Arran Palma, 19 d’abril 2013

4 Comentaris »

 • SJ escrigué:

  joer q pesats amb pintades, mem si feis accions mes contundents i no nomes aquest tipus de coses

 • DJ escrigué:

  Algun dia us tendrien que pintar a tots la cara i les cases, així aprendrieu, porcs incivics.

 • Pilar escrigué:

  Tenc una amiga que hi fa feina i no es considera gens explotada, diu que aquest super és el que tracta millor el personal que a d’altres, per exemple Eroski.
   

 • Javier escrigué:

  Pilar pregunta a tu amiga si es una coordinadora, y que te diga cuantas veces ha denigrado y acosado a l@s emplea@s  de su centro, o si es una enchufada de algún lame culos, suele ser la política de esta mierda de empresa  en las contrataciones. Y por último, cuando tenga algún problema por no ser sumisa y obedecer a su madre empresa, que hable con sus delegad@s de la OGT para que den la razón a la empresa en su juicio por despido.
  mercadona despide y acosa, Boicot a mercaacosa

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.