Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Anuari 2016, Lluita de carrer i acció directa

[Crònica] 1 de maig al carrer, i parlament de contrainfo.cat realitzat a Ses Voltes

Publicat per dia 2 maig 2017 – 16:26Cap comentari | 736 views
Share to Google Plus

Una manifestació de caràcter anticapitalista va recórrer els carrers del centre de la ciutat, convocada pels sindicats CNT-AIT i la CGT, i en la que hi participaren també estudiants i l’esquerra independentista.

Durant la marxa es visualitzaren diverses lluites, com la dels treballadors de la televisió pública IB3 o la de la campanya Ciutat per a qui l’habita, no per a qui la visita, que s’oposa a la gentrificació generada pel turisme massificat. I es van poder veure reivindicacions de maltractaments en centres d’acollida i en centres de menors responsabilitat de l’IMAS.

La convocatòria acabà a Ses Voltes, amb diversos parlaments, una molt bona paella vegana per al voltant de 150 persones i concerts de les 18.00 h fins les 23.00 h amb grups com Kaparooots, Sweet Poo Smell o Estado.

Per Ses Voltes hi passaren al voltant d’un miler de persones en tot el dia, l’assemblea ‘Ciutat per qui l’habita, no per qui la visita’  va ser nolt present en aquest 1 de Maig i aprofità per a distribuïr banderoles durant tota la tarda.

ce1485ba-8750-436e-862e-bc0f633d1546

Parlament que llegírem al míting organitzat per CNT Palma, a Ses Voltes:

Bon dia a totes!

Primer de tot, des de contrainfo.cat volem agrair a la CNT per convidar-nos al seu acte de l’1 de maig per fer aquest parlament i poder així visibilitzar una mica més el nostre projecte. A part, felicitam a l’històric sindicat per mantenir el seu acte diferenciat i amb discurs propi, anticapitalista i combatiu. A més, saludem la convergència amb  la CGT. Des del nostre projecte creiem fermament en la necessitat de convergir per multiplicar forces i sembla que en l’àmbit sindical assembleari i anticapitalista ja fa uns anys que es comencen a donar passes. Enhorabona!

Nosaltres som un projecte comunicatiu autogestionat assembleari. Ara per ara, no som un col·lectiu professionalitzat i no som, ni molt manco, periodistes: som simples activistes que miren de donar veu als moviments socials de l’illa que tracten de transformar la realitat, de generar-ne una altra de més justa, cooperativa i solidària. Volem generar un espai de trobada i de debat entre aquests moviments, tractant d’afavorir l’entesa entre aquests i l’enriquiment compartint l’experiència de cadascun d’ells. El nostre projecte es tradueix, bàsicament, en una pàgina web, dos comptes a les xarxes socials i un canal de telegram, eina nova de fa uns mesos que ens permet informar d’una forma més directa i, sobretot, comunicar urgències (com vam fer aquesta setmana amb el desallotjament de Ca ses Mopis).

Per altra banda també feim una revista, l’Anuari, que pretén fer un recull i una reflexió de les lluites populars a Mallorca durant cada any. Fa just una setmana en posavem en circulació la sisena edició. Per a nosaltres aquesta n’és una edició molt especial ja que l’assemblea del nostre projecte ha canviat molt des de fa un any i hem fet la revista trencant amb el format amb el qual estavem acomodades després de cinc anys; El canvi no és només a nivell estètic, sino també a nivell estructural intentant no perdre l’esència que caracteritza els nostres

A l’anuari trobareu la situació dels espais autogestionats a Ciutat, com ha sigut la lluita per la memòria històrica durant anys per haver pogut obrir la fossa de Porreres, perspectiva de gènere, visibilitats lèsbiques, reflexions d’espais que hem perdut com transitant o ecoxarxa, lluita contra el mal viure del turisme i una revisió al que creim que ha sigut un cicle de lluita, del 15M fins ara. Revisió, reflexió i autocrítica per seguir caminant!

Us convidem a collir un anuari, llegir-lo i debatre’n col·lectivament.

Una vegada exposat el nostre projecte, volem reflexionar sobre la importància que ha de tenir la contrainformació  en  els nostres moviments socials nostres moviments: la lluita contra la repressió i la criminalització.  En aquest terreny, tenim  els mitjans de comunicació de masses fent la difusió i criminalització que l’estat li demana. S’han convertit en pràcticament gabinets de premsa de les autoritats de torn i dels deliris policials i judicials, els ‘mass merda’ han exposat a l’escarni public a aquestes persones, presentat-los com a culpables, tot construint enemics interns per tal de justificar la naturalesa autoritària i feixista de la seva Llei Mordassa, de les cadenes perpètues encobertes i de tractar de terroristes a tota persona que mostri qualsevol atisbe de lluita i de dignitat. És aquí on nosaltres tenim una tasca gegantina per tal de donar la volta a la criminalització mediàtica que patirem la dissidència i que ja han sofert col·lectius com les Feministes Encausades, Ses Mopis o individualitats com Valtonyc. Hem d’estar preparades i plegades, tant a les xarxes per capgirar les seves mentires com als carrers per mostrar-nos solidàries. Ara i sempre: si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Per acabar, volem fer una crida a l’organització i a l’ús de les eines i els projectes que ja estan en marxa. Som moltes les que estam aquí, les que tenim una consciència de classe. Passem a l’organització i a l’acció, necessitam utilitzar i participar dels nostres espais per tal d’enfortir-los, d’utilitzar les eines de publicació oberta de les nostres alternatives comunicatives i de fer us de les nostres xarxes de suport mutu. Des de contrainfo.cat no ens volem quedar de braços creuats esperant a que més gent s’engresqui a participar del nostre projecte, ja estem començat a repensar-lo i aviat podrem debatre la nostra tasca d’una manera oberta, per tal que hi entri aire fresc, noves idees i ganes renovades. Vos convidam a que reflexioneu les que estau organitzades però estancades i a que vos apropeu a les primeres aquelles que encara no ho estau. Necessitarem totes les mans, boques, peus i cors possibles per tal de construir l’anelat canvi pel qual ja hem començat a caminar. Es hora de construir des de les barriades!!

Visca l’1 de maig! Visca la lluita de la classe treballadora! I visca tota lluita per l’emancipació i la transformació radical de les nostres vides!

Salut!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.