Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Especial 8-M, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses

Vuit mirades antipatriarcals per pensar un 8 de març combatiu

Publicat per dia 28 febrer 2013 – 18:25Cap comentari | 244 views

Vuit mirades antipatriarcals per pensar un 8 de març combatiu

Share to Google Plus

El 8 de març, més enllà d’una simple efemèride, es recorda les reivindicacions de més de 140 treballadores que moriren cremades a una fàbrica mentre feien vaga i exigien unes condicions laborals dignes. La lluita de les dones per rompre les cadenes de les opressions ha estat constant a través de la història, des de revoltes de camperoles fins a la defensa de les decisions sobre el propi cos, i ha anat evolucionant paral·lelament en diferents formes d’entendre el feminisme i el gènere.

Des de contrainfo.cat pensam que és molt important crear debat entorn d’aquest tema i, per això, hem demanat la col·laboració de vuit activistes perquè reflexionin sobre la qüestió del gènere, enfocada des de diferents perspectives. Són moltes i variades les temàtiques analitzades, que van des de la rellevància de la formació dintre dels Moviments Socials o per rompre praxis quotidianes que amaguen tendències sexistes que passen desapercebudes. A més, volem ampliar-ne el debat i que no sols se centri en la figura femenina, sinó que també s’analitzaran qüestions relatives al transgènere o a la lluita pel drets del col·lectiu LGTB.

L’especial “8-Mirades Antipatriarcals” pretén aportar eines per a la reflexió i el debat  través de la perspectiva de diferents activistes. Així, diàriament, s’aniran publicant de dia 1 al 8, per pensar no sols en un 8 de març combatiu i anticapitalista, sinó per transcendir i transformar les pràctiques quotidianes, evidenciant que el que és personal, també és polític.

A continuació, posam a la vostra disposició, de moment, els següents articles:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.