Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

[Ressenya] Invertidos y rompepatrias. Socialismo y homosexualidad en el Estado Español

Publicat per dia 29 novembre 2016 – 14:11Cap comentari | 305 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Invertidos y rompepatrias. Socialismo y homosexualidad en el Estado Español

Autor: C.Piro. 198 páginas. Varis editors.

Aquest treball exposa les relacions en l’Estat espanyol entre les organitzacions marxistes i anarquistes amb el problemàtic tema de l’homosexualitat o no heterosexualitat: la seva manifesta homofòbia inicial, seguida d’un tímid i lent enteniment i culminant amb una suposada acceptació d’altres identitats sexuals per diversos motius, des de l’interessat electoralisme partidista fins a la fèrria integració de la lluita i cooperació activa contra l’heterosexisme i el patriarcat, des de poc abans de la proclamació de la II República fins a l’actualitat.

Paral·lelament realitza un ampli repàs del moviment d’alliberament homosexual, lèsbic, transgènere i queer des dels últims anys del Franquisme fins a l’actualitat, amb especial recalcament amb la seva relació amb ideologies anarquistes, marxistes, independentistes, així com amb organitzacions llibertàries o partits polítics revolucionaris, al costat d’una dura crítica de la institucionalització de la lluita per part dels partits “socialistes” del sistema (PSOE i IU principalment) acompanyats d’un circ mediàtic protagonitzat per la homòfoba dreta i la col·laboració activa d’organitzacions LGTB reformistes i desmovilitzadores; però romanent una llavor de lluita revolucionària en clau transmaricabollo que encara avui persisteix.

Amb aquest escrit el seu autor pretén realitzar un estudi historiogràfic fins ara mai realitzat sobre aquest fenomen, ja fora per deixadesa o interessos polítics, i alhora posar sobre la taula el debat sobre la permanència actual de l’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia en els cercles suposadament revolucionaris i apostar per una lluita per l’alliberament de les diferents identitats no heterosexuals en clau eminentment revolucionària i llibertària.

Disponible en PDF: https://libreriabakakai.files.wordpress.com/2011/09/invertidosyrompepatrais.pdf

Ressenya extreta i traduïda de: http://www.todoporhacer.org/libro-invertidos-y-rompepatrias-socialismo-y-homosexualidad-en-el-estado-espanol

Invertidos-y-rompepatrias

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.