Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mitjans alternatius

Respecte, senyors, respecte

Publicat per dia 11 juliol 2016 – 15:59Cap comentari | 264 views
Share to Google Plus

Dia 7 de juliol de 2016 va sortir publicada al diari Última Hora una carta al director signada per Jorge Skibinsky amb el títol “No fué agresión masclista”. Cal dir que l’autor, Jorge Skibinsky, president de l’Associació de Pares de Famílies Separats, ha anomenat assassines a les dones que avorten, ha justificat casos de violència masclista i ha rebentat actes de la lluita feminista. A més, amb aquest text, , justifica amb un discurs preocupadament masclista la brutal agressió que es va produir a Alcúdia la setmana passada per a dir que no fou una agressió masclista. Aquest cas és especialment esgarrifós, no sols per haver-se produït a pocs quilòmetres de casa, sinó perquè la va cremar amb benzina i la dona fou capaç de salvar la seva vida i la del seu fill amb el 80% del cos cremat i demanar aulixi, però ell, amb una manipulació maniqueista de la situació afirma que no és violència masclista. Cal dir que l’home va intentar ajudar abans el ca que la dona, però, no és un cas de violència masclista? Evidentment, des dels col·lectius i individualitats feministes es rebutja un ideari masclista tan allunyat de la realitat, tan tendenciós i tan deliberadament misogin. Ara bé, es considera innecessari contestar el seu missatge, ja que un missatge motivat i inspirat des de les violències ha de ser bloquejat i li ha de ser negat en qualsevol espai comú.

Emperò, aquest bloqueig hauria d’haver vingut des del mitjà que ha publicat el text, Última Hora, el mateix diari que fa un setmana condemnava l’agressió en portada. No sols creim que és contradictori per al seu públic defensar una idea i alhora rebutjar-la, sinó que els mitjans haurien de servir per a destapar casos d’abusos, per a crear consciència i per a fomentar l’esperit crític. És una vergonya deixar usar un espai que hauria de servir per denunciar i no per fomentar l’odi cap a les dones. És una vergonya que, un cop publicat i realitzades diferents trucades, els mateixos responsables de la redacció hagin estat incapaços de donar la cara per un text que ell mateixos autoritzaren. És una vergonya que se silenciïn les veus de les afectades per la violència masclista i que es doni veus als atacs masclistes. És una vergonya que sigui la societat la que s’organitzi contra la violència, mentre els mitjans la fomenten. En definitiva, és una vergonya tenir una premsa d’aquesta categoria a la nostra comunitat.

Per tot això, des de els col·lectius feministes de Mallorca es fa una denuncia pública a UH per la publicació d’articles com aquest i es fa una crida a la societat per a realitzar diverses accions de boicot cap a qualsevol cas que fomenti i defensi la violència en general i la masclista en particular.

El masclisme és una xacra que ens crema, mutila, silencia, mata, assassina, assetja, insulta… i mil verbs més que incideixen en la superioritat de l’home vers la dona. Boicot i, sobretot, respecte cap a la dona que lluita per la seva vida; respecte per l’infant que va viure en primera persona la violència del seu pare; respecte per la família que realitza la tasca de cura; respecte per a totes les dones assassinades per ser dones; respecte, senyors, respecte.

Es realitza demà una concentració contra el tractament de la violència masclista de la forma que ho va fer aquest article misogin, no podem tolerar que els mitjans facin apologia de la violència. Encara que el contingut no és escrit per l’Última Hora la responsabilitat és seva permetent aquest tipus d’opinions d’una gran baixesa cultural i moral. La concentració es realitzarà, així, davant la seu del diari al Passeig Mallorca a les 20h. 

no fue agresión masclista

Carta al director publicada a l’UH el dia 7 de juliol. L’autor és el president de l’Associació de Pares de Família Separats.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.