Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Feminisme, sexualitats i antipatriarcat

La ciutadania mallorquina ha guanyat a la visita de Hazte Oír amb una resposta social contundent

Publicat per dia 2 juny 2017 – 20:12Cap comentari | 2.520 views
Share to Google Plus

El rebuig a l’associació d’Ignacio Arsuaga ha estat sistemàtic. No han aconseguit tancar un espai per poder realitzar la seva xerrada a Palma.

En les últimes hores s’ha desvetllat que les empreses en les quals han intentat aconseguir tancar un espai per realitzar la seva conferència, han negat el seu accés. L’“autobús de la llibertat” tampoc ha visitat Palma a causa del cost que suposa desplaçar-lo fins a les illes, encara que sí va poder anar a Nova York.

El director de Artik Center, Álvaro Rodríguez, qui aquest matí ha cridat a Ben Amics per mostrar el seu suport a l’entitat i al col·lectiu LGTBI, explicava: ”Vam fer una reserva de sala sense saber qui eren, i quan ens hem assabentat de la xerrada que anaven a donar els hem dit que no, no combreguem amb ells”.

Concentració contra la lgtbifóbia

DBVqot2XsAAbtKiAquesta tarda l’associació LGTBI, Ben Amics, està celebrant la resposta social que s’ha generat contra l’entitat trànsfoba i la seva presència a Mallorca. La concentració, al carrer Bisbe Maura, 34, està sent pacífica amb missatges contra la transfobia en un mural i amb una grna afluència de gent. L’acte el recolza Tambors per la Pau, a més de totes les persones interessades en l’esdeveniment del perfil social de l’entitat.

DBVolXAXsAAM7TjSuport institucional

Avui Palma ha clarejat amb missatges de suport al col·lectiu trans en algunes línies dels autobusos de l’EMT.

A més l’Ajuntament de Palma ha penjat la bandera Trans en la seva façana. També se suma a la reacció contra la transfobia la denúncia de la Policia Local davant Fiscalia a l’associació “Valors” a Balears pel seu discurs d’odi contra el col·lectiu LGTBI.

HO ha entrat al Parlament dels Illes Balears però l’arc parlamentari ha estat fora, junt representants de Ben Amics, posicionant-se contra la transfobia.

En paraules de Jan Gómez, president de Ben Amics:

“Volien portar l’autobús de l’odi, i no es van atrevir, volien convocar una conferència i no van trobar cap espai que els acollís, volien difondre l’odi i hem mobilitzat pacíficament a les institucions públiques, a tot l’arc parlamentari, a les empreses i a la ciutadania. Avui hem demostrat que qualsevol atac als Drets Humans mereix una resposta social contundent, enhorabona, avui hem guanyat”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.