Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat

[Crònica] “Per això, cal que tothom denunciï els actes homòfobs”

Publicat per dia 4 juliol 2016 – 17:34Cap comentari | 159 views
Share to Google Plus

13419031_1018126124936712_2095802747435731984_n

El dia de l’Orgull no va néixer de la necessitat de celebrar ser gai, lesbiana, transsexual, bisexual o intersexual, sinó per recordar el dret a viure sense ser perseguides per això. La visibilització és necessària que hi sigui, però per totes les persones homòfobes i masclistes, per això cal que tothom denunciï els actes homofòbics”.

Amb aquestes paraules el dramaturg Jeroni Obrador encetà la marxa a ritme de batucada pels carrers de Palma amb motiu del dia de l’orgull LGTBI+, on prop d’unes 400 persones s’hi concentraren.

Aquest any, la proclama es dedicà a la visibilització de les persones bisexuals, amb la pancarta “Keep calm, sóc bisexual” que duia BenAmics, col·lectiu amfitrió de la manifestació.

La manifestació tingué com a fi del recorregut la façana del Palau Reial, on el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat valorà la institucionalització de l’acte, recordant tota la feina que encara queda per fer en aquest sentit.

La manifestació va concloure amb el pregó en clau d’humor de l’artista Vivian Caoba, i amb actuacions musicals a la plaça de Cort. I on també s’entregà el Siurell Rosa a tres alumnes de tercer d’Educació Secundària de l’IES Ramon Llull pel seu curtmetratge contra l’assetjament escolar. I el Dimoni Rosa al professor i escriptor Octavio Cortés, “per la seva actitud transfòbica i manca de respecte en un debat televisiu sobre la Llei per Garantir els Drets de les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals”.

T. V. B.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.