Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta

[Crònica] Dones i Prehistòria: l’alternativa a l’androcentrisme

Publicat per dia 29 març 2013 – 14:34Cap comentari | 280 views

[Crònica] Dones i Prehistòria: l’alternativa a l’androcentrisme

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat dimecres 28 de març l’Assemblea Antipatriarcal realitzà la xerrada “Dones i Prehistòria: l’alternativa a l’androcentrisme” a càrrec de la Doctora Cristina Rihuete Herrada a l’Ateneu Popular de Palma.

Aquesta forma part d’un eix més en la tasca i la lluita que l’Assemblea Antipatriarcal realitza i que es considera vital per fer front al patriarcat i al sistema capitalista.

En aquest sentit, i per combatre aquests rols socials que se’ns imposen en funció del sexe, i que sovint es justifiquen amb un passat secular de costums, comportaments reiterats i fins i tot arguments biològics, des de l’Assemblea es volgué realitzar una xerrada centrada en el paper de la dona des de la Prehistòria.

La ponent convidada és Doctora en Arqueologia, historiadora i antropòloga física. Actualment combina la seva tasca de directora del Museu Arqueològic de Son Fornés així com de la direcció conjunta del jaciment de la Bastida de Totana (Múrcia) amb la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona on imparteix l’assignatura d’Arqueologia de les Dones, que s’oferta des del departament de Prehistòria.

És una persona compromesa amb la recerca, amb la producció i difusió del coneixement científic, amb una llarga trajectòria i experiència en el camp de la bioarqueologia i l’edat del bronze en la prehistòria mediterrània, que ha cercat respostes més enllà de versions oficials i oficioses, en favor de la construcció d’una història més objectiva, basada en la materialitat i fora d’instrumentalitzacions interessades.

L’acte comptà amb una gran assistència de públic de més de cinquanta persones que pogueren gaudir d’una exposició alternativa i molt amena d’una visió de la prehistòria i les dones, diferenciant-la d’aquells arguments que cerquen explicar la història en masculí.

Com a cloenda es serviren pinxos i begudes a preus populars que tancaren un acte que, gràcies a la magnífica presentació (el contingut de la qual no deixà indiferent a ningú) de la ponent com al gran nombre d’assistents, fou tot un èxit.

Assemblea Antipatriarcal

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.