Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Memòria històrica

Centenars de “rebels i combatives” marxen a Palma pel 8 de març

Publicat per dia 9 març 2015 – 15:55Cap comentari | 244 views

Centenars de “rebels i combatives” marxen a Palma pel 8 de març

Share to Google Plus

Compartim la crònica de la jornada del 8 de març feta per Marc Ferrà per a la publicació de La Directa:

“Ni precàries pel capital, ni submisses pel patriarcat, rebels i combatives!”. Amb aquest lema, més de 500 persones s’han manifestat aquest migdia a Palma a favor dels drets de les dones. La marxa, convocada per l’Assemblea Antipatriarcal i Feministes en Acció, ha transcorregut des de la plaça de Cort fins a la Misecòrdia, on s’ha llegit el manifest. A part de les organitzacions convocants també hi han participat altres col·lectius com l’Esquerra Independentista de Mallorca, el moviment llibertari, Ben Amics o Memòria Històrica.

En el manifest, llegit per les organitzadores de la marxa, s’ha afirmat que “el 8 de març no és un dia de celebració per a les dones, sinó de denúncia, perquè la igualtat efectiva i real entre homes i dones segueix sent una assignatura pendent”. També s’ha afegit que “malgrat l’esforç i la lluita que els moviments feministes portem desenvolupant des de fa dècades perquè es reconegui i s’estableixi la igualtat de drets, avui assistim a un retrocés en els avenços prèviament aconseguits”.

Aquesta manifestació ha estat la culminació de diferents actes i reivindicacions que s’han realitzat a Mallorca aquests dies en el marc del Dia de les Dones Treballadores. A la manifestació s’han pogut escoltar lemes en favor d’un avortament lliure i gratuït, per la igualtat salarial entre dones i homes o en favor de la Vaga de Totes. També hi ha hagut lloc pel record. El col·lectiu Memòria Històrica, un cop llegit el manifest, ha fet un repàs de les dones republicanes assassinades en mans del feixisme durant la Guerra Civil.

Més activitats pel 8 de març

Dissabte al centre de cultura de Can Alcover, a Palma, tengué lloc un acte polític de l’Esquerra Independentista de Mallorca on intervengueren Marta Fernández, professora de la UIB i activista feminista; Jessica Campos, membre de l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor i Carme Díaz, membre del Seminari d’Economia Feminista de Barcelona. També dissabte, a diferents pobles de l’illa s’hi realitzaren activitats. A Manacor, l’Assemblea Antipatriarcal d’aquest poble juntament amb el col·lectiu Dones de Llevant organitzaren un acte reivindicatiu a Son Coletes i un dinar popular. A Sóller el col·lectiu Albaïna realitzà un cinefòrum amb motiu del Dia de la Dona.

El divendres, una vintena de membres d’Arran Mallorca ocuparen simbòlicament la patronal de Palma. Amb aquesta acció ‘”reivindiquem el dret a una feina digna” manifestà l’organització en un comunicat. Aquesta reivindicació es dugué a terme simultàniament en altres indrets dels Països Catalans.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.