Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat

Ben Amics exigeix un posicionament institucional i ciutadà davant la visita de l’autobús de “Hazteoír”

Publicat per dia 5 abril 2017 – 7:48Cap comentari | 494 views

Ben Amics exigeix un posicionament institucional i ciutadà davant la visita de l’autobús de “Hazteoír”

Share to Google Plus

Legitimar l’existència de la Diversitat Afectiva Sexual i la Identitat de Gènere suposa lluitar contra missatges que inciten a la transfobia. Ahir va sortir la notícia que el 2 de juny l’“autobús de la llibertat”, tal com aquesta entitat publicita la seva iniciativa, visitarà la ciutat de Palma.

“Autobús de la Llibertat?”

Segons la Real Acadèmia de la Llengua Espanyola, la llibertat és, en la seva primera accepció, la “Facultat natural que té d’obrar l’home d’una manera o d’una altra, i de no obrar, per la qual cosa és responsable dels seus actes”.

La societat mallorquina, ciutadania i institucions públiques seran també lliures de posicionar-se en contra de l’entrada de l’autobús de “HazteOír”, clarament LGTBIfóbic, que fomenta la discriminació i minva la llibertat col·lectiva del moviment LGTBI.

Aquesta propera visita deixa en evidència la clara reacció transfoba a la recentment aprovada Llei 8/2016 de 30 de maig, que el seu objectiu principal és garantir els drets de les persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuales i Intersexuales, que busca eradicar la LGTBIfobia. La llei va ser aprovada amb un ampli consens de les forces polítiques del Parlament dels Illes Balears, el passat 17 de maig de 2016.

D’altra banda, es constata que com més visible s’està fent la realitat relativa al col·lectiu de Gais, lesbianes, Transexuals, Bisexuals i Intersexuals, més notables i nombrosos són els missatges de discriminació.

Per això, Ben Amics insta a la ciutadania en general a estar atenta a aquest tipus de missatges que inciten a l’odi i a la discriminació i que apareixen camuflats sota paraules com a “llibertat”, “dignitat”, “drets humans”, etc. Aquests missatges coarten les llibertats col·lectives a més d’anar en contra de la llei garantista de drets LGTBI Llei 8/2016 de 30 de maig.

En paraules de Jan Gómez: “No podem permetre aquest tipus d’actituds en la nostra societat que no fan més que fomentar i expandir un discurs de l’odi que permet la discriminació i vulneració de drets fonamentals de les i els menors trans. Utilitzarem tots els mitjans que estiguin a la nostra mà per impedir que un atac històric al nostre col·lectiu es produeixi en aquesta comunitat autònoma”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.