Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

Valoracions prèvies a l’inici de la vaga indefinida

Publicat per dia 14 setembre 2013 – 20:093 Comentaris | 398 views
Share to Google Plus

20130916_VagaIndefinidaDilluns comença la vaga indefinida i aquest tranquil cap de setmana es pot comparar amb la calma que precedeix a la tempesta. Ahir vam tenir accions informatives a tots els centres que van ser un avanç del moviment que es generarà durant la vaga. Pel que hem observat a les escoles i instituts, aquesta setmana veurem un potent moviment de vaga que aconseguirà aturar els centres educatius a les quatre illes. Estam segurs que la Conselleria d’Educació intentarà minimitzar el seguiment de la vaga amb xifres poc clares. Per la nostra part, intentarem donar xifres de manera clara i desglossada per centres en la mesura que puguem, però sobretot valorarem la incidència de la vaga per l’aturada que aconseguirà dels centres. L’objectiu d’aquesta vaga és aturar els centres i generar un problema al Govern, mostrar-li que sense tenir en compte al professorat, res no pot funcionar correctament. Per això, allà on hi hagi un centre on no s’estiguin fent classes, sigui perquè manquen docents o sigui perquè falta l’alumnat, la vaga haurà aconseguit el seu objectiu, independentment de si el seguiment és del 80, el 50 o el 30 %.

Com sabeu, aquesta vaga, a banda de cercar la recuperació de les condicions laborals dels docents, és una vaga per la millora de la qualitat de l’educació. Moltes vegades ens han dit que la nostra aturada la paguen els i les alumnes. Nosaltres sempre contestam que amb tot el que volem aconseguir amb aquesta aturada, paga la pena que perdin uns quants dies de classe. Volem que els alumnes estiguin més ben atesos, essent un nombre menor per aula; volem que els centres tenguin plantilles ben dotades que puguin servir per fer suports, desdoblaments i donar atenció a aquells al·lots que més ho necessiten; volem que quan hi ha una baixa d’un docent, aquest sigui substituït immediatament per a què els centres puguin seguir funcionant amb una activitat normal i no després de 15 o 30 dies com fins ara; i volem que aquelles famílies que ho necessiten puguin seguir gaudint de beques efectives per a què l’educació pugui ser un dret universal.

Aquest cap de setmana serà tranquil, sense mobilitzacions, però des del Comitè de Vaga el volem aprofitar per seguir fent difusió de la vaga, seguir contrarestant rumors infundats com aquell que diu que els interins amb menys de 16 dies de contracte no poden fer vaga o el que diu que els i les mestres i professors de religió tampoc en poden fer. Són rumors totalment falsos.

També seguim donant difusió a la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents i demanant al professorat que no pot fer vaga perquè està de serveis mínims que aporti a la caixa per als companys i companyes que sí fan vaga. Un bon funcionament de la caixa significa assegurar que la vaga pugui durar més.

A més, aquests dos darrers dies, amb la feina a casa molt ben feta, els volem aprofitar per arribar a més docents fora de les nostres illes. La seva solidaritat també serà necessària.

En tots aquests objectius que hem esmentat fins ara, les xarxes socials tenen un paper bàsic i avui i demà estarem pendents de dinamitzar els nostres comptes de Facebook i de Twitter.

D’altra banda, fa dies que vos hem comunicat les concentracions que tindran lloc a les quatre illes aquest dilluns 16 de setembre:

20130916_concentracionsppcc

  • Eivissa: A les 12, concentració davant la delegació d’Educació a Vila.

  • Formentera: A les 12, concentració a la plaça de la Constitució a Sant Francesc.

  • Mallorca: A les 12, concentració unitària davant el Consolat de Mar de Palma a les 12.
  • Menorca: A les 12, concentració a la delegació d’Educació a Maó.

Avui també vos volem informar que el mateix dia hi haurà concentracions en suport a la vaga indefinida de docents, a diferents hores, a altres ciutats. A Alacant, València, Castelló, Tarragona, Lleida, Barcelona i Girona es reuniran companys i companyes a mostrar el seu suport a la nostra causa. A la península també hi ha molt de docent cansat de vagues d’un dia que té els ulls posats en la vaga indefinida del professorat de les Balears i de les Pitiüses.

Han estat quatre mesos de preparació de la vaga indefinida. L’Assemblea de Docents ha hagut de fer molta feina i superar molt d’escepticisme. Ha hagut de convèncer a molts companys i companyes. Però tenim fruits. Ara ens trobam en un escenari molt positiu previ a una vaga convocada tant per l’Assemblea com pels sindicats i rebent moltes mostres de suport tant de la resta de la comunitat educativa com d’altres sectors socials. Cal saber seguir augmentant la nostra capacitat per aconseguir els nostres objectius. Si ens posam en vaga és per guanyar-la.

Per acabar, volem fer una referència a l’actitud del Govern i de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats envers a la nostra convocatòria de vaga. Està clar que l’Assemblea de Docents no tindrà més remei que fer servir la via judicial per fer valdre la seva representativitat. Com a assemblea de treballadors i treballadores, la nostra convocatòria està avalada per més de 5.000 signatures, que equivalen a la meitat de la plantilla. Volem deixar clar que els i les docents de les nostres illes volem poder participar directament de qualsevol negociació o decisió que es prengui sobre aquesta vaga i que, ignorant això, la única cosa que fa la Conselleria és augmentar el problema que ara mateix té entre mans.

Mallorca, 14 de setembre de 2013
Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents

3 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.