Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Convocatòries, Defensa del català, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Vaga 17-N: L’educació no es toca

Publicat per dia 9 novembre 2011 – 19:332 Comentaris | 403 views
Share to Google Plus

L’assemblea de la comunitat universitària (que ha estrenat blog fa pocs dies) ha convocat una vaga el proper dijous 17 de novembre amb l’eslògan “Vaga 17-N: L’educació no es toca”. Aquesta és una vaga convocada a nivell estatal i és una fita més enmig de tota una sèrie de mobilitzacions que ben segur s’aniran succeint els propers mesos per resistir les retallades en els drets socials de l’àmbit educatiu. A continuació vos feim arribar el manifest i els materials de difusió:

Manifest de Vaga de l’Assemblea de la Comunitat de la UIB

L’assemblea de la comunitat universitària de la UIB, espai participatiu i democràtic, obert a la participació dels totes i tots els estudiants i personal docent, investigador i administratiu de la nostra universitat, hem decidit sumar-nos a la convocatòria de vaga de dia 17 de novembre.

L’actual situació de la educació, no deixa altra alternativa que la mobilització, i és que són molts els motius que ens fan reclamar un nou model d’universitat, un nou model educatiu.

Volem que s’aturin totes les retallades que estan en marxa, que amenacen els serveis dels que gaudim els i les estudiants i posen el perill llocs de feina de treballadors administratius. Parlam de les reduccions d’horaris de biblioteques, la pujada de preus dels bars, l’augment de les taxes, la eliminació de les bicicletes, del bus circular i de la massificació a les aules i als menjadors. Apostam per una educació i investigació de qualitat i al servei de les necessitats socials, no del benefici privat. Exigim una transparència real dels comptes de la UIB, i que els detalls de la seva política econòmica siguin de fàcil accés i comprensió per part de la comunitat.

Conscients de que som davant un problema que va més enllà del nostre centre, fem una crida a la defensa dels serveis públics en general i contra les privatitzacions. Amb la nostra mobilització, a les aules i també al carrer, volem donar una resposta a les retallades, als atacs contra el català, a la pèrdua de drets, en definitiva: a la política antisocial de l’actual Govern.

Així, volem que d’una vegada es reconegui de forma oficial per part de les institucions, la legitimitat de les assemblees d’estudiants com a òrgans representatius i democràtics d’aquests, per sobre del dèficit democràtic del claustre i del consell d’estudiants.

Animam a la mobilització dels nostres companys i companyes de secundària, ja que només amb la unió de tot el sector educatiu aconseguirem el que volem: un ensenyament públic, independent, i al servei de la societat.

Ajuda’ns a difondre-la!

Feim una crida a la Comunitat Universitària per a que col·labori amb la difusió de la vaga i la manifestació del 17N. Podeu descarregar-vos aquí el cartell de la jornada per a empaperar la vostra facultat.

També vos deixam a la vostra disposició les octavetes del 17N per a que vos animeu a repartir-les a la Universitat, a les estacions de Metro i a les aturades de bus; deixar-les sobre les taules de les aules (inclosa la del professor/a), sobre el rebedor de consergeria del vostre edifici, a secretaria… a on se vos ocorri!

I no vos oblideu de convidar a tothom a l’esdeveniment del Facebook.

El 17N tots a fer vaga i a acudir a la manifestació!


2 Comentaris »

  • tifus escrigué:

    Esperem que la gent s’engresqui amb la vaga. Jo no soc profe, però tenc amics meus que ho son. Lis diré, mem si s’animen.

    llàstima q s’hagi convocada en tan poc temps

  • blasfemo escrigué:

    Poc a poc la universitat es va privatitzant. No només perquè molts dels seus serveis ja ho estan (cafeteries, neteja, manteniment, copisteria, entitats bancàries dins del campus…). També s’està privatitzant perquè el capital privat de cada vegada té més influència a l’hora de marcar l’agenda universitària pel que fa plans d’estudis, recerca científica, etc. A més a més els estudis humanístics van vegent com les “exigències del mercat” els arraconen i és probable que en pocs anys s’acabin esfumant. El centre de gravetat de la universitat s’ha desplaçat del Ramon Llull (facultat de filosofia i lletres) al Jovellanos (facultat de dret i economia). Per sort encara hi ha un sector combatiu que almanco mira de resistir a tot aquest procés. No estaria malament tornar a estudiar la possibilitat d’okupar els edificis i resistir. Els nostres fills ens ho agrairan. Perdó pel totxo

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.