Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Lluita de carrer i acció directa

USE, FAE i SEPC Mallorca convoquen vaga d’estudiants pel pròxim 9 de març

Publicat per dia 14 febrer 2017 – 8:14Cap comentari | 361 views

USE, FAE i SEPC Mallorca convoquen vaga d’estudiants pel pròxim 9 de març

Share to Google Plus

Comunicat integre dels tres sindicats:

Comunicat vaga 9 de Març:

Enguany l’Unió Sinidcal d’Estudiants, el Front Anticapitalista d’Estudiants i el SEPC Mallorca ens hem unit per convocar conjuntament a totes les estudiants de Mallorca a la propera vaga que tenim prevista pel pròxim 9 de Març en motiu de la manca pressupostària en educació a les Illes Balears, i també per a exigir la derogació de la LOMQE. Dos factors que posen grandioses traves cap a la construcció d’un model educatiu públic, de qualitat i en català, tal com duim reclamant durant tants anys.

L’espoli fiscal que patim des de Madrid es fa notar en molts d’àmbits, l’educació un d’ells. Les Illes Balears som la segona comunitat autònoma amb major dèficit fiscal. Tenim un dèficit de 3.500 milions d’euros, els quals representen el 14’2% del nostre PIB, doblers que no se’ns retornen i que són necessaris per poder garantir d’uns serveis públics (sanitat i educació) dignes a les Illes. Recuperem la nostra dignitat!

Tenim clar que els pressuposts en educació són pobres i inacceptables. Els instituts de les illes no estan equipats amb les instal·lacions ni materials bàsics suficients per a poder impartir classes de qualitat. Som la comunitat autònoma amb més aules prefabricades (barracons) de l’estat. Molts d’instituts estan sense calefacció, sense fons suficient per a fotocòpies i sense personal de manteniment de l’edifici.

D’altra banda, exigim que hi hagi ajudes econòmiques també cap a les estudiants per poder garantir una educació igualitària en condicions per a totes, com per exemple, un bon pla de reutilització de llibres a tots els centres i una millora en l’oferta de beques de transport i menjador. També cal dir que a molts d’instituts el nombre d’alumnes per aula és de 30 alumnes per a un sol professor. Fet que provoca una manca en la qualitat educativa i en el nostre pròpi aprenentatge, exigim recuperar les ràtios d’abans de les retallades i que tot el personal docent tingui assignat un docent substitut des d’inici de curs.

Pel que fa a l’oferta de graus universitaris i de formació professional cal dir que podria millorar en quantitat i en qualitat amb un millor finançament. Molta gent està cursant el batxiller de manera obligatòria a causa de la manca en l’oferta de graus de formació professional. També una millora en l’oferta de graus universitaris minvaria la quantitat de gent que ha de partir fora de l’illa per estudiar la carrera que vol.

Des de l’aprovació de la LOMQE la comunitat educativa ha patit més atacs que mai. Aquesta llei pretén, entre altres coses, anar eliminant el català de les aules, deixar a un segon pla assignatures com filosofia, música i plàstica, matèries que desenvolupen la personalitat, la creativitat, l’esperit crític i el desenvolupament personal de l’alumnat i infravalora i ignora tots els coneixements més enllà del logicomatemàtic. Beneficia a centres privats que segreguen per gènere, dóna gran poder altre cop a la religió catòlica i vol adaptar les estudiants al sistema laboral controlat per la classe dominant.

A més a més, planteja unes revàlides, aquest curs ja eliminades, però amb una posterior aplicació, al final de cada etapa educativa, llevant la importància de crear una transició del model de “selectivitat” entre la LOE i LOMQE, causant a l’alumnat que no ha cursat el batxillerat LOMQE haver d’examinar-se d’assignatures noves que mai o fa temps que no ha cursat.

No oblidam però que no sols pretenem no ser atacades, sinó que també volem formar part en la presa de decisions per anar construint entre totes (docents, estudiants, equips directius, AMIPAs) el model educatiu que volem. Tenim clar que és necessari un millor finançament en educació i una major participació de tota la comunitat educativa per aconseguir el model educatiu que tant desitgam. Per això, feim una crida a sortir al carrer el proper 9 de Març per una educació en català, pública i de qualitat.

Unides construïm sobirania educativa!

Surt al carrer el 9 de Març a les 12h a la Plaça del Tub!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.