Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

Una vaga que convocàrem per guanyar

Publicat per dia 17 maig 2015 – 23:51Cap comentari | 238 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Dimarts dia 19 de maig, des de l’Assemblea de Docents hem tornat a fer una crida per secundar una nova jornada de vaga. Serà la 21a jornada d’ençà que iniciàrem la vaga indefinida, i la 26a d’aquesta legislatura. Només fent números i girant la vista enrere ens podem fer una idea de quant ens hi hem deixat pel camí.

Potser qualcú es demanarà per què cal fer una nova jornada de vaga. La resposta és ben senzilla: perquè les vagues s’han de fer per guanyar i, la vaga indefinida que convocàrem els i les docents de forma assembleària amb l’aval de més de 5.000 firmes, és una vaga destinada a guanyar. Recordem que fórem els docents qui decidírem quan havíem de començar aquesta vaga, quina intensitat havia de tenir i quan havíem de tornar a les aules. També hem decidit de manera assembleària cadascuna de les jornades que hem secundat en els darrers dos cursos.

Però ens queda una darrera paraula a dir, si més no, la més necessària. La LOMCE ja és aquí, a primària durant aquest curs i a secundària a partir del curs que ve. Ha arribat amb presses, precipitacions i improvisacions. Ha arribat amb imposició i autoritarisme. Però no ha arribat per quedar-se, perquè els i les docents demostrarem dimarts que no acceptam aquesta llei educativa, i així ho farem saber al govern sortint i al govern que haurà d’entrar. Paralitzarem les proves LOMCE i buidarem els centres educatius.

Si teniu dubtes sobre si secundar o no la vaga, pensau en el futur, pensau en els vostres companys i companyes que tant s’han sacrificat, pensau en una futura legislatura on no ens vegem obligats a paralitzar tants de cops la nostra tasca a les aules. Pensau amb optimisme i somiau que tornam a ser en el primer dia de la vaga indefinida.

Perquè segur que dimarts tornarem a fer reviure el millor del nostre moviment davant la Conselleria.

Perquè no té sentit quedar en el centre quan hi ha tant per guanyar encara.

Buidem les aules i omplim el carrer de verd.

Una abraçada companyes i companys,

Iñaki Aicart i Guillem Barceló

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.