Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Actualització] UIB: espai alliberat

Publicat per dia 28 febrer 2012 – 18:41Cap comentari | 402 views

[Actualització] UIB: espai alliberat

Share to Google Plus

 [Actualització 10:40] Més de 100 estudiants han passat la nit a la facultat d’Educació de la UIB en protesta per les retallades. Ahir vespre, els estudiants de la UIB, de diverses carreres, varen donar tota una lliçó d’assemblearisme en què varen decidir les accions que durien a terme per al dia d’avui. La nit ha estat tranquil·la i sobre les 6 els estudiants s’han posat en marxa per organitzar piquets arreu de la UIB. A primera hora del matí, han dificultat l’accés al campus tot informant els conductors de les raons per les quals fer vaga. A més d’això, han obstaculitzat l’entrada als edificis utilitzant el seu mobiliari. També s’han organitzat passa-aules als diferents edificis en els quals es convidava a l’alumnat i professorat a participar a la manifestació que començarà d’aquí una estona a la Plaça del Tub.

 

 

Una cinquantena llarga d’estudiants han alliberat avui migdia l’edifici Guillem Cifre de la UIB amb la intenció de convertir-lo en un espai de lluita per preparar la vaga de demà, 29F. Després d’una breu manifestació pel campus en la qual s’ha convidat totes les facultats a sumar-se a la lluita, les estudiants han esquinçat la tensa calma que regnava en el Guillem Cifre irrompent amb crits de «Guillem Cifre, estàs ocupat!». Enmig d’una gran expectació, s’ha llegit el manifest i en pocs minuts tot un tragí de gent estava organitzant tot el campament: tendes de campanya, pancartes, un improvisat estudi de ràdio (amb Ràdio 77 transmetent en directe), la logística necessària per passar la nit… tot sota una consigna clara: «demà és jornada de vaga, no hi ha classe».

Durant tot l’horabaixa s’organitzaran activitats de formació i preparació de la vaga, com ara tallers, la projecció d’un documental i totes les reunions de les comissions de feina. Però més enllà de tota aquestes feines, el més important: durant unes hores s’haurà constituït al bell mig de la UIB un espai lliure, de resistència, i que fa això que la universitat capitalista fa temps que ha renunciat a fer: formar persones.

Fem una crida a tothom perquè se sumi a la lluita!!
29F vaga!!

Cap comentari »

2 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.