Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

S’aconsegueix comprometre per educació un 30% de l’increment pressupostari

Publicat per dia 15 desembre 2015 – 23:05Cap comentari | 296 views

S’aconsegueix comprometre per educació un 30% de l’increment pressupostari

Share to Google Plus

L’Assemblea valora positivament la negociació per millorar els pressuposts en educació i desactivà la vaga d’ahir dimarts.

En l’Assemblea general de Docents de Mallorca celebrada a Sineu es va dur a terme la valoració el segon document que la Conselleria d’Educació va traslladar en menys de 24 hores al Comitè de Vaga, fruit d’un acord de les forces parlamentàries que donen suport al Govern.

Després d’un primer document que des del Comitè es valorà com a poc concret pel que respecte al compromís d’augment del pressupost educatiu de produir-se una millora del finançament, el mateix migdia de l’assemblea a Sineu arribava un segon document que sí concretava la xifra d’un 30% en referència a aquesta qüestió.

L’Assemblea avalà una vegada més la feina de negociació del Comitè de vaga durant les dues darreres setmanes i després de tres hores de deliberació va acordar:

- Desactivar la jornada de vaga d’ahir dimarts dia 15 de desembre, així com la concentració davant el Parlament prevista.

- Així mateix s’acordà iniciar el procés per dur a als centres la consulta sobre la possible desconvocatòria de la vaga indefinida que s’inicià el 16 de setembre de 2013. Per això la primera passa serà traslladar aquesta decisió a la resta de coordinadores de les altres illes i mirar d’arribar a acords sobre aquesta qüestió, sobre quan es produiria i amb quin procediment.

- També s’acordà no firmar l’acord lliurat per la Conselleria, ja que es considera insuficient i no arriba ni tan sols al 50% de les propostes efectuades per l’Assemblea el passat dimarts dia 8. Es tracta d’un document sobre el qual no hi ha hagut temps per a que hi hagués negociació i per tant s’emplaça al conseller Martí March per a que obri un procés de negociació real amb l’Assemblea en els propers dies. Aquest emplaçament és al marge de l’acordat respecte la vaga.

L’Assemblea Docents considera que amb l’acord parlamentari aconseguit aquest dilluns s’ha millorat el pressupost educatiu, tot i que es tracti de partides que encara no han arribat, i que mostra una esperança de futur en la millora dels pressuposts educatius que podrien permetre ser optimistes de cara al futur en aquesta qüestió. Aquest seria un augment pressupostari per disminuir el nombre d’alumnes per aula, per augmentar els equips de suport i orientació educativa i començar a solucionar els problemes més urgents en infraestructures educatives.

Amb tot, des de l’Assemblea de Docents no es baixa la guàrdia, i no es deixa de mostrar preocupació pel fet de com s’està aplicant la LOMCE a les Balears, i sobre la necessitat que hi ha d’establir urgències pel que fa a la recuperació de drets laborals perduts, temes que s’espera es puguin negociar en els propers dies.

Articles relacionats:

Desactivada la #Vaga15D

Vaga el 15D per tot això, i més (podeu trobar l’entrevista que Taula Educativa realitzà a Guillem Barceló)

Reunió de contacte, i no pas de negociació, amb la Conselleria d’Educació

Martí March esgota el diàleg i duu a la vaga com a única alternativa per als docents

La proposta de pressupost educatiu per 2016 és insuficient i decebedora

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.