Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

Què pots fer tu per la Vaga Indefinida en ensenyament?

Publicat per dia 11 setembre 2013 – 13:3413 Comentaris | 2.062 views
Share to Google Plus

Estàs d’acord amb les reivindicacions del col·lectiu docent i no saps com contribuir a la causa? Hi ha diverses maneres de donar una mà i aportar el teu granet d’arena a la incansable tasca del professorat per aconseguir  una educació pública i de qualitat a les nostres illes. Nosaltres et donem unes pistes en funció del col·lectiu al qual pertanyis: professorat, alumnat o familiars. I si no formes part de cap d’aquests grups, no et preocupis, que també pots ajudar a guanyar la vaga!

Ets professor o professora?

 • Fes vaga! Si no ho fas tu, qui ho farà? Per primer cop a l’illa s’ha organitzat una mobilització potent des de les mateixes docents per consens, de manera horitzontal i assembleària, i amb l’objectiu ben clar: guanyar. A més, compta amb el suport de gran part dels sindicats de classe, moviments socials i organitzacions revolucionàries, a part de tenir del seu costat un ample suport de la societat civil. Ara ho tens millor que mai: cobertura legal, suport, raons de pes… Si encara tens dubtes, amb el document Preguntes i Dubtes Freqüents sobre la Vaga Indefinida podràs resoldre’n totes les incògnites.
 • Participa a les assemblees i mobilitzacions del professorat. En el blog de l’Assemblea Docent veuràs anunciades totes les convocatòries tant d’assemblees com de mobilitzacions. Per la nostra part, mirarem de tenir actualitzada l’agenda de convocatòries amb tot allò que es vagi convocant.
 • Proposa al claustre del teu centre una moció de suport a la vaga indefinida. Si segueix endavant, comunica-ho a l’Assemblea a suportvagadocent@gmail.com
 • Lluita per l’educació! Ser docent és molt més que complir les hores lectives i de preparació de classes. Cada acte compta, l’exemple que mostram al nostre alumnat també educa. Lluitant també educam!

Ets alumne?

 • Dóna suport als teus professors i professores en la lluita per una educació millor de la qual seràs la principal beneficiària! No et preocupis si perds algunes hores de classe. Solidaritza’t amb la causa!
 • A més, també pots crear assemblees d’estudiants al teu centre per promoure accions de cara a la vaga.
 • A part, si els teus pares o familiars no estan convençuts amb la idea de la vaga indefinida, et donam pistes al proper apartat de com pots canviar-ho…

Ets pare, mare o familiar d’alumnes?

 • Primer de tot, t’has de convèncer que la vaga és justa, necessària i ineludible. I sense fer cap exercici de fe, simplement informa’t. Pots llegir aquest article que hem elaborat sobre el TIL, així com donar-li una ullada a les conclusions sobre la LOMCE que va extreure la Plataforma Crida d’una jornada d’anàlisi i debat sobre la llei de Wert. Els i les professores pretenen tombar aquestes mesures, que redundaran en un benefici en l’educació del teu familiar.
 • També estigues atenta a les assemblees informatives per a famílies que està duent a terme la FAPA Mallorca, que de ben segur t’ajudaran a esclarir-te una mica més sobre aquest caòtic inici de curs.
 • A part, l’Assemblea de Docents s’ha dirigit als familiars amb un pamflet explicatiu que pots llegir aquí: Per què feim vaga? T’animem que li donis una ullada perquè vegis quines són les preocupacions del col·lectiu docent, per quins motius són els que lluitaran a costa de perdre el seu sou.
 • Finalment, si el que no vols és que el teu fill o filla perdi massa dies del curs escolar, només et queda una: ajudar que la vaga sigui un èxit perquè el Govern reculi i es puguin iniciar les classes amb normalitat, sense normatives imposades a cop de decret. Per això, pots participar de les mobilitzacions que convoqui el col·lectiu docent, promoure accions de suport a la vaga o pressionar el Govern (mitjançant d’escrits, escarnis, etc.) perquè deixi la seva actitud despòtica i es faci enrere.

Siguis qui siguis

 • Captura - 090913 - 14:12:11Pots fer un donatiu a la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents. El número de compte és 2056-0009-74-4102003418, de Caixa Colonya (està a nom de l’Obra Cultural Balear). Aquestes diners aniran destinats a pagar despeses de l’organització de la vaga, possibles despeses legals o de defensa jurídica i ajudes econòmiques a vaguistes que ho puguin necessitar (consulteu l’Acta assemblea 30 d’agost).
 • Organitza actes de suport a l’Assemblea de Docents i la vaga i destinar els beneficis econòmics a l’Assemblea.
 • Des de la Plataforma Crida es fa una crida a penjar una camiseta, tela, cartolina… de color verd dels balcons de les façanes a fi de donar suport a la vaga de docents i exigir una educació pública de qualitat. També ha posat a disposició de tothom distintius verds per tenyir-ho tot de reivindicació per l’ensenyament públic.1186960_436275569821240_1753850159_n
 • Finalment, informa’n, parla’n, opina’n, xerra’n a amistats, familiars, persones desconegudes… Difon el missatge. Que tothom n’estigui assabentat. És una qüestió que no només afecta el col·lectiu docent, sinó tota la societat en el seu conjunt. Una educació de qualitat per als nostres infants i joves es tradueix en un benestar per a les següents generacions.

A continuació, hem elaborat la següent infografia sobre l’escrit anteriorment per fer-ne difusió tant per les xarxes socials, com pels carrers, si s’imprimeix. Contribuïm que la vaga sigui tot un èxit! Descarrega la infografia en PDF o en format imatge.

infografiavagaDEF

13 Comentaris »

 • Pepe García escrigué:

  Molt bon feina, enhorabona i gràcies.

 • ningú escrigué:

  on es puc llegir en castellá?

 • Maria escrigué:

  Si ho publicau en castellà hi haura molta més gent informada y per la causa,remetre al google traductor és una mica engorrós, tot sihui per la difusio i adhesió a la vaga indefinida!! 

 • atzavara escrigué:

  Si algú vol fer-ne la traducció, nosaltres encantats. Ara mateix anam molt enfeinats i prioritzam altres temes. Salut!

 • Garanyeta escrigué:

  Hem preocupa molt que els doblers acabin amb la vaga i he estat pensant en unes quantes alternatives a “La Caixa de Resistència Solidària” que ja hem sembla força be però quan l’he comentat amb alguns pares m’han contestat “No me pareix be donar doblers i no saber que és farà amb ells”.
  Pot ser seria millor intentar rebre suport econòmic mitjançant accions i esdeveniments solidaris, com sopars, concerts, venta d’insignies (no crec que es tregui cap benefici del cost de les camisetes Plataforma Crida, ni que aquest sigui l’objectiu, vull dir venta d’altres objectes) Particularment m’agradaria poder col·laborar en l’apadrinament d’algun docent i poder veure que fa el dia de vaga que jo mateix li subvencioni una part, per això cal montar una plataforma online i crec que hi trobarieu voluntaris que volguessin aportar el seu granet, això si, crec que  l’apadrinament hauria de ser amb cara, nom i cognoms, com més transparent més confiança. Crec que som molts que volem col·laborar de veritat però no trobam la forma.
   
  Força, es doblers no podran amb la #VagaIndefinidaDocents.

 • Foner escrigué:

  Suport totalment les reivindicacions i per això no em vaig a estendre en elles.
  Però si vull fer un comentari sobre les respostes de *Atzavara.
  No se si és la seva intenció, però no em semblen les més adequades.
  Tot el que es molesta a escriure en aquest fòrum, es mereix un respecte que no noto en les seves respostes:”servir-te’l teu mateix” “prioritzem altres temes” “excusa barata”
  A part de que sonen malament, desprenen menyspreu.
  A més (vist des de fora),totes estan escrites en sentit positiu.No així les respostes.
  De cara a la “opinió general”, és TAN important la: Comunicació com la: Acció.
  Per tant al meu entendre si no s’és capaç de ser bon comunicador és millor dedicar-se a l’acció i deixar aquesta faceta a una persona mes capacitada.
  El moviment sortirà beneficiat.

  • atzavara escrigué:

   No sé. Jo sempre escric (o ho intent) amb el millor dels sentits i segons el que s’acorda a l’assemblea del col·lectiu. Em sap greu que ho interpretis així. No tenc temps per a literatures… :/

   T’assegur que, de part meva, no hi ha ni hi ha hagut cap intenció ofensiva, sols brevetat de missatge!

 • Che Guevara escrigué:

  Muchisimo animo a todxs aquellos que luchan dia a dia contra este sistema injusto y torturador, he donado lo que he podido, soy estudiante y mis recursos son muy escasos, pero aun asi espero que sigais en la lucha sois un ejemplo para toda España, ejemplo de resistencia
   
  Mucho animo compañeros y camaradas!

 • Pep escrigué:

  No es mala idea que los peques aprendan Ingles, el catalan no vale mucho fuera de los paissos…

 • Eva escrigué:

  On es poden comprar samarretes de suport a la vaga? 

 • Lluis escrigué:

  Si verdaderamente esta huelga es por el bien de nuestros hijos, por una educación mejor…por que no se hizo esta huelga o al menos una manifestación en el 2011?
   
  http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/10/28/balears-tasas-abandono-fracaso-escolar-altas-espana/715542.html
   
  Puede ser quizas por que gobernaba un partido socialista con una inmersion total en catalán?
   
  Por cierto, cuando hableis de Les Illes, acordaros de terminar la frase…Illes Balears.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.