Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Marxa per l’Educació 2015, resum informatiu

Publicat per dia 24 abril 2015 – 10:02Cap comentari | 1.773 views
Share to Google Plus
Aquest dissabte 25 d’Abril tenim un esdeveniment molt rellevant relacionat amb la lluita educativa, l’Assemblea de Docents la presenta amb el següent text:
Amb aquesta marxa volem exigir el dret a un ensenyament en català i de qualitat i reivindicar el manteniment de l’escola com a servei públic. A més, volem donar a conèixer tot el que hem perdut en matèria educativa els darrers anys i denunciar tot allò que durant la legislatura actual ha afectat de manera negativa l’àmbit educatiu. Durant la mobilització, donarem veu a experiències personals de diversos membres de la comunitat educativa que posen de manifest les pèrdues en educació dels darrers temps i exigirem un canvi en les polítiques educatives per tal de recuperar drets fonamentals.
No volem fer cap passa enrere en la qualitat de l’ensenyament.
PELS NOSTRES NINS, PELS NOSTRES JOVES, PEL FUTUR… CAP PASSA ENRERE, TOTES LES PASSES ENDAVANT!

Recorregut

La concentració serà dissabte 25 d’abril a INCA a les 10h, es comprovaran inscripcions, es donaran indicacions als marxaires i es començarà a caminar.  Es preveu arribar al parc de les estacions de Ciutat a les 17:45h. La caminada s’ha dividit en 5 trams diferents, a continuació en podeu veure una taula explicativa:

taula_quilometratge

Inscripcions

Les inscripcions es poden realitzar de manera molt ràpida i senzilla tot seguint el següent enllaç: Inscripcions

La importància de les inscripcions radica en tenir així un millor recompte de les passes fetes pel futur. Les inscripcions, ara mateix, estan al mateix nivell que la marxa realitzada l’any passat. Us animam a inscriure-vos, també com a voluntàries.

Voluntàries i voluntaris

Per a totes les voluntàries inscrites, i les que vulguin afegir-se tant a Inca com als distints punts de trobada del trajecte, hi ha certa informació i termes a tenir en compte.

Convé arribar al punt de trobada un quart d’hora abans de l’hora estimada, consultau els horaris.
En arribar al punt d’avituallament, us podreu dirigir a la persona que dugui guardapits reflectant i així podreu ajudar la persona responsable de la taula en el repartiment dels carnets de marxaire, gomets, preparar la fruita i aigua per repartir. I, per descomptat, afegir-vos al grup dels marxaires.

-Inca: 9.15h IES Berenguer d’Anoia. Responsables seran Susanna, Neus i Martí

-Binissalem: 11:30h davant Griferia Buades. Responsable serà Magdalena

-Consell 12:45h. Responsable serà Margalida

-Santa Maria 13:15h. Punt al rest.Ruycal (sortint del poble direcció Marratxí, Ma 13a). Responsable serà Esperança i Toni.

-Marratxí 15:45h, davant Cooperativa Coanegra. Responsable serà Elisa

-Jacint Verdaguer (aturada metro Son Costa-Son Forteza)  17:30h. Responsable serà Tona.

Important dur un guardapits reflectant, com el que es du dins el cotxe.

Es fan arribar les gràcies, serà tot un èxit!

Aturada per dinar a Santa Maria

Amb motiu de la fira de Santa Maria ha sigut necessari canviar la ubicació del dinar.

En lloc d’anar a la Plaça del Mercat, enguany el punt d’aturada serà SA VOLTADORA, on hi ha el restaurant RUYCAL, tot just sortint de Santa Maria direcció Marratxinet pel carrer Bernat de Sant Eugènia un carrerany a l’esquerra, al costat d’un punt verd contigu a la carretera.

A l’apartat “ITINERARI” podreu comprovar els canvis al recorregut en aquest tram i informar-vos del camí que heu de fer si acudiu a Santa Maria en tren, o en vehicle privat igualment.

Cal afegir que a SA VOLTADORA hi haurà taules de control amb carnets de marxaire i gomets perquè us pogueu afegir a la marxa o certificar el pas per aquest punt.

Per altra banda podeu dur pa i taleca per dinar o emprar els serveis del restaurant: entrepans de formatge, pernil dolç i pernil salat a 2’5 euros i llaunes a 1’2 euros. També es serviran cafès i canyes.

De totes maneres, l’aturada haurà de ser breu, per això pregam puntualitat i celeritat.

Nou disseny de camiseta verda

S’ha creat un nou disseny de camiseta verda, aquesta emmarcada en aquesta II Marxa per l’Educació. Es vendran a 10€ a Inca i a Santa Maria. Es poden reservar al telèfon 670 700 656.

CDXwA-QWAAAfBt3

Arribada al Parc de les Estacions

L’arribada l’any passat a Jacint Verdaguer fou molt emotiva, una gran massa verda esperava a les marxaires.

A Jacint Verdaguer hi trobarem una barra antirepressiva montada per el Sepc amb coques i entrepans a preus populars.

La marxa arribarà fins  al Parc de les Estacions, a les 18h s’estima l’hora d’arribada.

A més, a plaça espanya, es realitza la concentració organitzada per l’OCB en motiu de la Diada per la llengua i l’autogovern que més tard mitjançant un cercavila es traslladarà a plaça Major on es realitzarà l’acte central.

L’any passat

Com ja hem comentat enguany es duu a terme per segon cop la marxa per l’educació, l’any passat al voltant de 250 valentes partien d’Inca, al final del recorregut en arribar al born de Palma vam ser quasi 8000 persones. A continuació podeu trobar el seguiment que vàrem realitzar a contrainfo.cat i la crònica feta per l’Assemblea de Docents:

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.