Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

L’escola lliure de Mallorca ja és una realitat: neix Nono, espai d’aprenentatge

Publicat per dia 2 setembre 2013 – 18:461 Comentari | 520 views
Share to Google Plus

20130902_nono_00

Clica per descarregar-te el fulletó

Aquest mes de setembre obrirà Nono, espai d’aprenentatge, una nova escola lliure a Mallorca. Fa més de dos anys que el Col·lectiu Escola Lliure de Mallorca treballa de valent per donar forma i per iniciar aquest projecte; al final tanta feina dóna els seus fruits. El projecte Nono, espai d’aprenentatge es presentarà el proper dimecres 4 de setembre a l’EcoXarxa; encara que  ja es pot consultar un  fulletó informatiu (cliqueu aquí o a la imatge per descarregar-lo) i a la seva web podem conèixer tant l’ideari del projecte com les maneres que hi ha de recolzar el projecte.

 

L’ideari de Nono, espai d’aprenentatge

Nono, espai d’aprenentatge es defineix com una escola lliure (es respecta la pluralitat de ritmes de les alumnes i se les acompanya segons les seves necessitats), acurricular (no es disposa d’un currículum de matèries, ni d’un sistema d’examens així que tampoc es divideixen als alumnes per edats), llibertària (rebutja el principi d’autoritat), no sexista (no segrega per raó de sexe i facilita que cada persona formi lliurement la seva identitat de gènere), que fomenta un esperit crític (fomenta el qüestionament de les coses d’una manera crítica, allunyada de dogmatismes), democràtica i participativa (es decideix per democràcia directa amb assemblees entre les alumnes i acompanyants i formació contínua com a recolzament a pares/mares, membres i acompanyants), autogestionada (l’assemblea és l’òrgan que organitza la vida de l’escola), accessible (no elitista, cerca vies perquè qualsevol família hi pugui formar part), oberta a la comunitat (mira de generar sinergies i crear xarxa amb altres col·lectius), connectada amb la natura (l’espai de l’escola disposarà d’un entorn natural i un hort i es menjarà vegetarià, ecològic i local) i arrelada a la cultura mallorquina, alhora que Intercultural (la llengua catalana serà la llengua vehicular i es fomentarà la cultura del territori alhora que es fomentarà un enriquiment intercultural entre les identitats culturals i lingüístics de cadascuna).

De tot això trobareu una àmplia explicació a la subseccions de l’apartat “El projecte” de la seva pàgina web, on es parla dels fonaments filosòfics, ideari, objectius, metodologia, organització… Animem a que la consulteu i vegeu el volum de feina preparatòria que hi ha darrera Nono, espai d’aprenentatge.

Participa del projecte com a sòcia o voluntària!

Com es pot comprovar, aquest és un projecte que comporta una alta càrrega de feina i de costs econòmics, pel que col·lectiu Escola Lliure de Mallorca ofereix dues vies de col·laboració a aquelles persones que vulguin recolzar el projecte: esdevenir sòcia o voluntària. Segons les capacitats econòmiques de cadascuna i del grau d’implicació que es vol prendre en el projecte, es pot col·laborar a Nono, espai d’aprenentatge de diferents formes: ésser Sòcia Nono (portar el teu fill/a a l’espai), Sòcia Hans (afí), Sòcia Mab (protectora), fent donacions puntuals/periòdiques, col·laborant voluntàriament (des de Nono, espai d’aprenentatge s’oferiran certs recursos a canvi), etc.

Vos encoratgem a que consulteu els dos següents documents per a que vos animeu a participar del projecte:

Finalment, vos deixem amb la carta pública amb la que s’ha donat a conèixer l’obertura de Nono, espai d’aprenentatge així com una recopilació dels recursos per seguir, contactar i recolzar aquest engrescador projecte.

Benvolgudes amigues:

Després de més de dos anys de feina, les persones que formam part del Col·lectiu Escola Lliure de Mallorca tenim l’alegria d’informar-vos que aquest proper mes de setembre obrirem les portes de Nono, espai d’aprenentatge. Aquest és el projecte educatiu en el qual hem dipositat molta il·lusió i que a la fi començarà a ser palpable. Un somni que es farà realitat gràcies a moltes persones que ens han deixat el seu granet d’arena i a la perseverança de moltes altres.

Volem convidar-vos a conèixer-lo de més aprop, explicar-vos en quin moment ens trobam i animar-vos a participar de les diverses maneres que són possibles, ja que el projecte està en construcció malgrat iniciem les passes en breu. Sobretot, cercam famílies interessades en dur els seus fills i filles a Nono, però tota persona interessada, com ja hem dit, hi té cabuda. També volem demanar-vos ajuda en la difusió del projecte, si és que el considerau interessant.

Si voleu participar a una primera reunió informativa, posau-vos en contacte amb nosaltres a escolalliuremallorca@autistici.org. Organitzarem grups reduïts i posteriorment, vos comunicarem quin dia, a quin lloc i a quina hora serà la trobada.

Per acabar, dir-vos que trobareu més informació al fullet adjunt i al nostre web que es troba actualitzat http://www.autistici.org/escolalliuremallorca.

Ens veiem aviat!

Col·lectiu Escola Lliure de Mallorca

Recursos de Nono, espai d’aprenantatge

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.