Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

L’Assemblea Docents exigeix un pressupost d’educació de 1000 milions d’euros

Publicat per dia 3 octubre 2016 – 9:52Cap comentari | 208 views

L’Assemblea Docents exigeix un pressupost d’educació de 1000 milions d’euros

Share to Google Plus

L’Assemblea de Docents reunida el 29 de setembre va decidir exigir un pressupost d’educació per al 2017 de 1000 milions d’euros. Aquesta exigència es troba en la mateixa línia que les que han fet altres entitats de la comunitat educativa com el Consell Escolar de les Illes Balears, Illes per un pacte i FAPA. Els docents consideren aquest augment pressupostari com a un primer pas imprescindible per acabar de manera progressiva amb la problemàtica de la manca d’espais i professionals per atendre als alumnes dels centres escolars de les Illes Balears i exigeix al Govern i als partits que li donen suport que compleixin amb els compromisos electorals adquirits amb els ciutadans.

Tres anys després, en l’aniversari de la històrica manifestació en defensa de l’educació, els docents segueixen mobilitzats per millorar l’eduació de les Illes Balears.

El divendres, a Mallorca es realitzà a la primera assemblea general d’aquest curs escolar a l’IES Marratxí. Durant aquesta assemblea es tractaren diferents temes de debat com la sobresaturació de les aules, la creació del Col·legi professional de docents, la manca d’infraestructures educatives, l’augment de “barracons “, el compromís d’increment del 30%, els pressuposts pel 2017, etc.

Referent al debat sobre els pressuposts educatius pel 2017 es destaca que, les Illes Balears dediquen un 2’96 % del PIB a educació, aquesta xifra està molt per davall de la mitjana de l’Estat, un 4’4%, i molt enfora de la mitjana europea que es situa per sobre del 5 % del PIB. Tot i les mancances de diners que pateixen les Illes per les dificultats de finançament derivades d’un sistema fiscal injust, l’Assemblea Docents creu que aquest fet no ha de servir d’excusa als nostres governants perquè dediquin més diners a educació, que és una questió de prioritats polítiques dedicar un percentatge superior a educació, que s’ajusti a les necessitats urgents dels alumnes i a les seves promeses electorals (les dificultats de finançament ja existien quan es presentaren a les eleccions). Si d’uns pressuposts escasos dedicam un percentatge insuficient, els resultats són catastròfics per un sistema educatiu que precisa de decisions i polítiques valentes per revertir la situació que patim des de ja fa massa temps. Després d’un any i mig de legislatura i per assolir els compromisos electorals, el Govern hauria d’incrementar els pressupostos fins arribar, a finals de legislatura, al 4’5% del PIB. Per tots aquests motius, s’ha acordat exigir a la Conselleria dedicar com a mínim de 1.000 milions d’euros per educació al 2017. Aquesta millora és necessària per donar resposta la la millora d’infraestructures i professsorat. A tall d’exemple, a les Illes Balears, aquest curs s’ha començat amb 107 barracons, 14 més que l’any passat.

Referent a la sobresaturació de les aules: els docents denuncien la situació irregular que pateixen alumnes i docents i la dificultat d’ atendre les necessitats dels nostres alumnes en aules massificades, situació que s’agreuja quan no es reb el suport necessari pels alumnes NESE i NEE. L’Assemblea de Docents denuncia que la Conselleria d’educació ha elaborat les quotes dels professorat de suport sense consensuar amb la comunitat educativa i que aquesta dinàmica ha deixat sense atenció a molts alumnes que ho necessiten. Aquest és el cas entre d’altres de les contínues denuncies per faltes d’ATES a Eivissa. En aquest sentit, des de l’Assemblea de docents, s’anima als companys que denunciin les irregularitats i les ràtios que es trobin fora de la llei. Es recorda que ràtios a infantil de més de 28, a primària més de 29, a ESO més de 33 i a Batxillerat a més de 39 són ràtios il·legals. A FP Bàsica ràtios de més de 20 alumnes per aula també són il·legals.

També s’informà sobre la reunió del passat dimarts amb representants de la Conselleria d’Educació i Universitat sobre les revàlides LOMQUE. Així com també es va trasmetre la informació de la Mesa Sectorial del 29 de setembre on s’anuncià que possiblement sortiran unes 425 places d’oposició, places que només corresponen a la taxa de reposició (jubilacions i defuncions des de la darrera convocatòria d’oposicions, l’any 2011).

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.