Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius

L’Anuari 2012 arriba a la UIB acompanyat d’una reflexió sobre les lluites en defensa de l’ensenyament

Publicat per dia 26 març 2013 – 22:28Cap comentari | 248 views

L’Anuari 2012 arriba a la UIB acompanyat d’una reflexió sobre les lluites en defensa de l’ensenyament

Share to Google Plus

Avui s’ha presentat l’Anuari 2012 de Contrainfo a la UIB, i ho ha fet amb una taula rodona sobre l’estat de salut de les lluites en defensa de l’ensenyament. Per això, ha comptat amb la participació de diferents col·lectius i organitzacions com l’Assemblea UIB, el SEPC, En Lluita, PROSOCIAL o la PUDUP-Illes.

L’acte ha començat amb una explicació del projecte Contrainfo.cat per part d’algunes de les persones que hi participen. També s’ha explicat què és l’Anuari 2012, com s’ha fet i quins continguts hi podem trobar. A continuació s’ha donat pas a la taula rodona sobre les lluites a l’àmbit de l’ensenyament. S’ha tocat el tema dels problemes que afronta actualment la UIB. N’Àlvar, en nom del SEPC UIB, ha parlat de la nombrosa gent que queda exclosa de l’ensenyament universitari a causa de la complicada situació que vivim i a la pujada de les taxes. Ha lamentat, tanmateix, que no tenguem xifres concretes per avaluar l’impacte d’aquesta exclusió. A més, ha remarcat un altre problema greu que pateix la UIB: la seva manca de democràcia interna.

A continuació, intervingué en Joaquín, representant de PROSOCIAL, que remarcà el funcionament jeràrquic de la universitat i explicà que, segons la seva pròpia experiència, la representació estudiantil als Consells de Departament i Juntes de Facultat és força limitada i amb poca capacitat d’influència real.

A continuació, ha intervingut en Miquel Àngel, portaveu de l’Assemblea UIB, que ha lamentat que el moviment estudiantil passi per una etapa de poca mobilització. Per això ha insistit en la necessitat d’enfortir-lo i, si cal, construir-lo de bell nou: i en aquesta tasca s’emmarquen els esforços actuals.

Na Marta, la persona que representava En Lluita a la taula, ha reflexionat sobre la concepció clientelar que sol tenir l’estudiantat del que significa la universitat: un lloc on em “donen un servei” i, per tant, no m’hi he d’implicar de cap altra manera. Na Marta ha comentat que, precisament, les successives reformes legislatives que afecten la universitat van en aquesta línia i tot això influeix en la desmobilització estudiantil.

Finalment, ha intervingut na Laura, en nom de la PUDUP-Illes, que ha explicat que també existeix una gran desmobilització per part del professorat. També ha comentat alguns canvis legislatius, com el Real Decreto-Ley 14/2012 de 20 de abril de medidas urgentes deracionalización del gasto público en el ámbito educativo, que acaben fomentant una dura competència entre personal docent i investigador. Na Laura també ha recordat que avui el Personal d’Administració i Serveis (PAS) de la UIB ja està patint les retallades de manera molt evident.

Llavors, s’ha obert el torn d’intervencions al públic, que ha contribuït al debat fent algunes reflexions sobre la desmobilitizació en general de l’estudiantat, el paper actual de l’Assemblea UIB i altres qüestions, com per exemple la necessitat de construir u model propi de lluita estudiantil que s’adapti a les particularitats de la UIB i de Mallorca.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.