Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ciutat, Desobediència, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

La vaga de les docents aconsegueix boicotejar les proves LOMCE de 3er de primària

Publicat per dia 19 maig 2015 – 14:33Cap comentari | 274 views

La vaga de les docents aconsegueix boicotejar les proves LOMCE de 3er de primària

Share to Google Plus

Una vegada més, les docents han triat el camí de la desobediència per no acatar les lleis imposades, sense diàleg. Avui han aconseguit, mitjançant una vaga convocada per l’Assemblea de Docents, boicotejar les proves LOMCE de 3er de primària que s’havien de celebrar entre avui i demà. Aquesta vegada l’autoritarisme a combatre ve de Madrid, de la mà del ministeri de Wert, que ja ha hagut de suportar nombroses vagues i protestes arreu de l’Estat però que, no obstant, tracta de tirar la LOMCE endavant.

L’eina triada per l’Assemblea de Docents ha estat la vaga, secundada per la Plataforma Crida. Les xifres de participació han estat dispars, però, per lo general, han estat prou altes. Aquí teniu un recull visual de la pròpia Assemblea de Docents de les xifres de participació -titllen el seguiment d’èxit total- i de les incidències que ha anat rebent.

A part, el boicot a les proves LOMCE s’ha promogut des de diversos àmbits. Així, ahir el dBalears publicava els tres models d’examens que havien de superar avui els alumnes per denunciar que el nivell exigit a l’alumnat és més alt del que tocaria. Aprofitant l’avinentesa, la FAPA ha demanat l’anul·lació de la prova i, donada la filtració, ha titllat d’inepta a la Conselleria d’Educació.

A les 11:30h l’esplanada de davant la Conselleria estava plena a vessar, alguns mitjans parlen de 1.500 assistents. Hi ha hagut parlaments de l’Assemblea de Docents (han criticat la supèrbia de la Conselleria d’Educació no aturant les proves, que crearan un caos administratiu d’aquí a final de curs), de la FAPA (s’ha posicionat en contra de les proves LOMCE), les Encausades Conselleria (que han anunciat que properament faran un posicionament públic respecte la seva condemna) i Vaga de Totes (que avui també han convocat vaga de cures, i conviden a la gent a participar de les activitats que hi hauran a plaça Fleming a partir de les 17h).

Després dels parlaments, ha donat inici una assemblea oberta a la mateixa esplanada per acordar entre totes les noves línies d’actuació de les docents organitzades. A hores d’ara, sols podem avançar que l’assemblea s’ha mostrat unànime a l’hora de rebutjar la LOMCE.

La lluita de les docents continua!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.