Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

La UIB ‘tanca’ a causa de les retallades

Publicat per dia 14 novembre 2011 – 17:29Cap comentari | 219 views

La UIB ‘tanca’ a causa de les retallades

Share to Google Plus

L’Assemblea de la Comunitat Universitària ha dut a terme avui una acció de “tancament” dels seus espais a causa de les retallades i s’ha representat la “mort” de l’educació pública. Aquesta acció, que ha recorregut distintes facultats i ha passat també pel metro, ha servit per convocar tothom a la vaga del pròxim dijous, 17-N, i a la manifestació que començarà a la Plaça del Tub de Ciutat a les 12 h.

La comitiva de retallades estava composada per alguns polítics que portaven unes tisores gegants a les mans i anaven gaudint amb l’espectacle del tancament de l’aturada del bus, algunes entrades als edificis, banys, i altres instal·lacions. Totes aquestes han quedat tancades amb una cinta i amb una nota informativa signada pel Rectorat que deia “Degut a les retallades en drets socials que estam experimentant dins el marc del procés de privatització de la universitat en què estam immersos, des del Rectorat informam que aquest espai queda tancat de manera permanent. Pregam disculpeu les molèsties.”

Tancaven la comitiva uns taüts amb inscripcions com “RIP UIB” i que anaven acompanyats d’unes ploradores consternades per la mort de l’educació pública. Per allà on passaven quedaven les empremtes del crim en forma de sang i una silueta blanca al terra.

Amb aquesta acció l’Assemblea de la Comunitat Universitària vol aturar les retallades (com el tancament de les biblioteques els caps de setmana), demanar transparència real en els comptes de la UIB, defensar els serveis públics en general, contra les privatitzacions, la política antisocial del Govern i els atacs contra el català i, finalment, aconseguir el reconeixement oficial de les assemblees d’estudiants com a òrgan legítim i representatiu d’aquests.

Per tot això es fa una crida a la vaga i la mobilització el pròxim dijous 17 de novembre.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.