Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ensenyament, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Països Catalans

La jornada de lluita estudiantil acaba amb una massiva manifestació pels carrers de Ciutat

Publicat per dia 11 octubre 2012 – 19:162 Comentaris | 358 views
Share to Google Plus

Una massiva manifestació estudiantil ha recorregut avui migdia els carrers de Ciutat per rebutjar les reformes plantejades pel govern del PP, i especialment per les retallades en educació promogudes pel ministre d’educació Wert i el Conseller Bosch a les illes.

La marxa, molt alegre, sorollosa i combativa, estava encapçalada per una pancarta que duia per lema: “Educació del poble i per als pobles. No a les reformes”. El recorregut ha avançat des de la Plaça del Tub, passant per la Rambla i el Born, fins a la Delegació del Govern espanyol, lloc on s’ha llegit el manifest. L’acte era el punt i final a la jornada de vaga estudiantil als instituts de secundària de Mallorca.

Renou a la UIB

Tot i que a la UIB no hi havia conovocada cap vaga avui -a pesar dels diversos rumors que han circulat-, l’Assemblea de la UIB s’ha sumat a la lluita organitzant una cercavila sorollosa que ha recorregut els principals vials del campus. Fent cas a la crida “Fes renou contra les retallades!” un grup d’estudiants s’han passejat fent renou amb tot tipus d’objectes i acompanyats d’alguns vehicles que feien sonar els clàxons mentre es repartien fulletons informatius. L’acció ha acabat davant de Son Lledó on alguns membres de l’equip rectoral i de l’administració de la UIB han intercanviat algunes impressions amb l’estudiantat.

Una jornada de lluita coordinada arreu de l’Estat espanyol

Aquestes mobilitzacions d’avui no han estat pas una cosa puntual de Mallorca, sinó part de la jornada de lluita batejada com “#11×12“, fruit d’una coordinació de nombroses organitzacions juvenils i sindicals dels pobles oprimits d’arreu de l’Estat espanyol, com ara el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Yesca-La Juventud castellana y revolucionaria, Universidat-Estudiants independentistas y revolucionarias d’Aragón, Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), AGIR Galiza, Ikasle Abertzaleak, Liga Estudiantil Galega, Jaleo!!!-Juventud andaluza independentista, Dárreu Asturies i Regüelta.

Aquesta jornada, de la que es pot llegir el manifest aquí, és el resultat d’una campanya que porta organitzant-se bastant de temps i que té com a objectiu denunciar els atacs a l’educació al mateix temps que es posa en pràctica l’internacionalisme i la solidaritat entre els pobles.

A continuació podeu veure diverses fotos i vídeos de la manifestació d’avui a Ciutat:

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.