Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

[Crònica]: La comunitat educativa torna a tancar-se en defensa de l’educació pública

Publicat per dia 25 abril 2013 – 21:35Cap comentari | 256 views

[Crònica]: La comunitat educativa torna a tancar-se en defensa de l’educació pública

Share to Google Plus

Uns 130 centres educatius de Mallorca i 25 de Menorca s’han tancat avui en defensa de l’educació pública en una acció convocada per la Plataforma CRIDA i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’alumnes (FAPA). La jornada, tot un èxit de convocatòria, ha servit perquè la comunitat educativa pogués compartir la seva preocupació per la LOMCE i altres reformes (com el decret de tractament integrat de llengües) que posen en seriós perill el futur de la nostra educació. A més a més, ha estat una nova mostra de força en el pols que mantenen des de fa mesos la comunitat educativa i el Conseller d’Educació Rafel Bosch.

Aquest 25A, que ha transcorregut sense incidències, venia marcat pels diversos intents de coacció per part del govern autonòmic que, com ja passà en l’anterior tancada del passat 28 de novembre, ha mirat de posar pals a les rodes de la convocatòria. Fins i tot, avui dematí, l’Ajuntament de Palma ha enviat personal a despenjar una sèrie de cartells reivindicatius que havien aparegut al CEIP Es Pont, de la barriada de Son Gotleu.

Les tancades, que han començat oficialment a les 17h, han permès realitzar assemblees informatives i tota una sèrie d’activitats com ara l’elaboració de pancartes, xerrades i altres activitats lúdiques que han comptat amb la participació tant de professorat com de pares, mares i alumnes. Durant el capvespre, a més, moltes persones i entitats han anat compartint imatges i informació a través de les xarxes socials.

El 25A era una jornada de lluita que s’havia convocat també arreu dels Països Catalans i a tot l’Estat espanyol sota la crida “#25Aprenelteucentre“. Així, aquestes tancades descentralitzades però coordinades han adquirit una dimensió molt més gran.

La Plataforma Crida, per mitjà de les xarxes socials, ha fet circular el següent text:

25A: MÉS DE 150 CENTRES DE BALEARS
HAN REUNIT A 12.000 PERSONES PER PARLAR D’EDUCACIÓ

Els centres educatius de Mallorca i Menorca han viscut una jornada històrica amb les tancades del 25A contra la LOMCE, les lleis educatives balears i les retallades. 130 centres a Mallorca i més de 20 a Menorca s’han reunit per parlar d’educació i de futur. Quan falten pocs minuts per acabar el dijous 25 alguns centres continuen oberts i ocupats per les seves comunitats educatives. Les assemblees, les activitats lúdiques i les tancades nocturnes han mobilitzat a més de 12.000 persones aquest horabaixa-nit.

Des de la Plataforma Crida només ens queda donar una enorme enhorabona a la comunitat educativa balear, que avui ha demostrat estar molt per damunt del nivell dels seus governants. Mares i pares, docents i alumnat ens han ensenyat el que significa de bon de veres estimar una educació pública de qualitat.

Finalment, una abraçada als companys de la Plataforma en defensa de l’escola pública de Menorca, i a FAPA Mallorca.

Salut, embut… i uns instants de música per acomiadar el 25A tal i com el vàrem rebre.

A continuació vos deixam un tast d’imatges del dia:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.