Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Ensenyament, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[Seguiment] Jornada de vaga estudiantil del 17-N

Publicat per dia 16 novembre 2011 – 19:451 Comentari | 347 views

[Seguiment] Jornada de vaga estudiantil del 17-N

Share to Google Plus

Avui s’ha convocat a nivell estatal la vaga estudiantil del 17-N. Des d’aquí anirem fent un seguiment de la jornada pel que fa la vaga a Mallorca.

 • [Actualització 17 h.] Continua la jornada de vaga a la UIB. Ja es pot llegir aquí la crònica de la manifestació
 • [Actualització 14 h.] Ha finalitzat la manifestació després de recórrer el trajecte previst: Plaça del Tub, Rambla, Passeig del Born, Passeig Guillem Sagrera fins el Consolat de la Mar, on s’ha llegit el manifest i s’han fet alguns càntics més que han servit per tancar l’acte.
 • [Actualització 11 h.] El piquet informatiu ha recorregut tot el campus pràcticament aula per aula informant de la jornada de vaga i animant a tothom a participar a la manifestació de les 12 h. Algun professorat ha mostrat una actitud força lamentable i ha mirat d’impedir que el piquet exercís amb normalitat la seva funció d’informar.
 • [Actualització 8 h.] Piquet informatiu de la vaga recorr el campus de la UIB recordant que avui és dia de vaga d’estudiants i convidant tothom a la manifestació que surt de la Plaça del Tub a les 12 h.

Aquí podeu consultar alguns materials que l’Assemblea de la Comunitat Universitària ha elaborat:

 • Manifest de Vaga de l’Assemblea de la Comunitat de la UIBL’assemblea de la comunitat universitària de la UIB, espai participatiu i democràtic, obert a la participació dels totes i tots els estudiants i personal docent, investigador i administratiu de la nostra universitat, hem decidit sumar-nos a la convocatòria de vaga de dia 17 de novembre.L’actual situació de la educació, no deixa altra alternativa que la mobilització, i és que són molts els motius que ens fan reclamar un nou model d’universitat, un nou model educatiu.Volem que s’aturin totes les retallades que estan en marxa, que amenacen els serveis dels que gaudim els i les estudiants i posen el perill llocs de feina de treballadors administratius. Parlam de les reduccions d’horaris de biblioteques, la pujada de preus dels bars, l’augment de les taxes, la eliminació de les bicicletes, del bus circular i de la massificació a les aules i als menjadors. Apostam per una educació i investigació de qualitat i al servei de les necessitats socials, no del benefici privat. Exigim una transparència real dels comptes de la UIB, i que els detalls de la seva política econòmica siguin de fàcil accés i comprensió per part de la comunitat.Conscients de que som davant un problema que va més enllà del nostre centre, fem una crida a la defensa dels serveis públics en general i contra les privatitzacions. Amb la nostra mobilització, a les aules i també al carrer, volem donar una resposta a les retallades, als atacs contra el català, a la pèrdua de drets, en definitiva: a la política antisocial de l’actual Govern.Així, volem que d’una vegada es reconegui de forma oficial per part de les institucions, la legitimitat de les assemblees d’estudiants com a òrgans representatius i democràtics d’aquests, per sobre del dèficit democràtic del claustre i del consell d’estudiants.Animam a la mobilització dels nostres companys i companyes de secundària, ja que només amb la unió de tot el sector educatiu aconseguirem el que volem: un ensenyament públic, independent, i al servei de la societat.
 • Cartell
 • Octavetes del 17N
 • Esdeveniment del facebook

Notícies relacionades

1 Comentari »

 • Becaria explotada escrigué:

  Contenta por la movilización contra los recortes en la universidad pública, pero impresionada al ver que había más jóvenes de los institutos que universitarios, profesores o investigadores. ¿No os quejáis tanto por la reducción de sueldo? ¿Os parece normal que investigar 10 horas al día se pague con 1000 euros si llega? ¿Te has dado cuenta de que cada vez dan menos becas y las convierten en becas-contrato de forma que no cotices pero sí te retengan impuestos? ¿ Profesores, cuántos alumnos tenéis por clase? ¿ Os quejáis de que cada vez el nivel del alumnado es más bajo, pero, cuáles son las causas?

  Pues las causas estaban hoy en la calle gritando a pleno pulmón, con tan solo 15 años de edad y haciendo entrevistas en la radio con un vocabulario que a muchos catedráticos les gustaría…

  Y es que en los institutos están más pendientes de no pasar frío (por recortes en calefacción) o en copiar apuntes (recortes en fotocopias) que en aprender.

  Desde luego, no me extraña que el país esté así, cuando las universidades las conforman profesionales con tan poca voluntad por luchar por sus propios derechos, limitados a unos conocimientos específicos de único valor para el capital, pero sin humildad ni pedagogía, sin ética ni empatía por los que nos rodean.

  ANIMO A TODA LA COMUNIDAD UNIVERSITARIA DE LAS ISLAS BALEARES A QUEJARSE, A CONCIENCIARSE, A LUCHAR POR LO PÚBLICO, POR UNA EDUCACIÓN DE CALIDAD, POR UNA CIENCIA AL SERVICIO DE LA HUMANIDAD Y NO DEL CAPITAL, POR EL CONOCIMIENTO QUE ES NUESTRO Y LO QUEREMOS COMPARTIR SIN MÁS!!!!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.