Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ensenyament

La vaga se suspèn temporalment per continuar batallant des de les aules

Publicat per dia 4 octubre 2013 – 20:263 Comentaris | 462 views

La vaga se suspèn temporalment per continuar batallant des de les aules

Share to Google Plus

L’Assemblea de Docents ha decidit suspendre temporalment, sense desconvocar-la, la vaga indefinida que havia començat fa tres setmanes. Aquesta decisió s’ha pres avui horabaixa a l’assemblea realitzada a Porreres, i ara manca saber què decideixen les assembles de les Pitiüses, que es reuneixen demà. A Menorca han decidit acceptar la decisió que cregui oportuna el comitè de vaga. La decisió d’avui arriba després de múltiples intents frustrats de negociació amb el Govern, que durant tot aquest temps ha escenificat una falsa voluntat negociadora i ha dut a terme el seu habitual joc brut.

Ara s’obre un nou escenari en què els i les docents continuaran batallant per aconseguir les seves reivindicacions, però ho faran sense desgastar més les famílies i havent fet aquest gest de responsabilitat de suspendre temporalment la vaga. Aquesta decisió, que avui s’ha ratificat a Eivissa i Menorca (a Formentera s’ha votat no suspendre la vaga però adherir-se a la decisió del comitè de vaga), no implica que la vag ano pugui tornar en dies intermitents o fins i tot podria passar que es reprengués.

Aquesta és la nota de premsa que es va emetre després de l’assemblea d’ahir a Mallorca:

L’Assemblea de Docents de Mallorca acorda suspendre la vaga temporalment quan així ho indiqui el comitè de vaga

La decisió està pendent de les assemblees de Menorca, Eivissa i Formentera

L’assemblea que s’ha celebrat avui a Porreres -dues hores i mitja de duració-, amb la participació de delegats de 156 centres de Mallorca (i uns 600 docents) ha acordat per consens deixar en mans del comitè de vaga comunicar una suspensió temporal de la vaga. Aquesta iniciativa, no obstant això, està pendent de la decisió dels docents de Menorca, Eivissa i Formentera, que celebren aquest cap de setmana les seves respectives assemblees.

La suspensió temporal de la vaga no comporta el retorn a la normalitat als centres, sinó que ens reservam el dret a seguir amb les iniciatives de pressió a la Conselleria sempre que així ho considerem oportú. De fet l’Assemblea ha remarcat que l’actitud dels docents a partir d’ara ha de continuar essent la mateixa que s’ha mantingut durant les tres darreres setmanes. Fins ara hem funcionat com un bloc unitari i continuarem així. La nostra activitat estarà encarada a denunciar les deficients polítiques educatives del Govern i a desgastar-lo fins on faci falta. En aquest sentit, cal recordar que a final d’octubre s’iniciaran a tot l’Estat protestes contra la denominada Llei Wert -LOMQUE-, que comporta un major retrocés de la qualitat educativa.

Cal remarcar que, en cas que se suspengui la vaga, aquesta seguiria convocada de forma indefinida i el retorn a la vaga activa es pot fer quan així ho decideixi l’Assemblea.
En un altre ordre de coses, la caixa de resistència segueix creixent i ha assolit els 370.000 €

Mallorca, 4 d’octubre de 2013

Comitè de vaga

3 Comentaris »

 • teresa caimari escrigué:

  Companyes i companys, respectant absolutament la vostra lícita decisió, no entenc el motiu de la suspensió de la vaga i com no m’agrada rebre ‘bulos’, m’agradaria informar-me de part del més implicats.

  Gracies per la vostre lluita, el vostre saber fer i la vostre serietat!!!

  ENDAVANT AMB EL QUE S’HAGI DE FER PER LA DIGNITAT SOCIAL!!!!

   

  Teresa Caimari

   

 • Jaume Rosselló escrigué:

  Vos heu plantejat la insubmissió en el cas de reprendre el curs? Vull dir: tornar a les aules però sense aplicar el TIL…Permeteu-me que parli des de la ignorància…això seria possible? En tot cas respect les vostres decisions i sempre estaré al vostre costat… Gràcies per la vostra lluita!

 • Marc Morell escrigué:

  Comapnys,
  Si em permeteu, voldria dedicar una especial ovació als que fa tant que assumeixen tasques de representativitat quan sabem que als que participen de les assemblees els hi és difícil assumir aital tasca. Han dedicat hores i hores en uns dies de jornades no remunerades i sempre pensatn en el bé del col·lectiu, per heterogeni que sigui, i de la societat en general, això sí que ra ambiciós però n’estic segur que ens hem ensortit. Companys del Comité de Vaga, la vostra solidaritat es recordarà i és i serà motiu de celebració. No som al concert d’avui vespre però desig que tothom hagi brindat en nom de tots ells i de tots nosaltres. De fet, som els mateixos. Ho celebr per la meva part però també per part d’aquells que, com jo, pensen igual i no han pogut assistir a les assemblees insulars pels motius que siguin, però sí a les dels nostres centres. Aquesta lluita és un exemple a seguir per a molts i per a moltes lluites més enllà de la nostra. Sovint les decisions col·lectives no són les que voldríem assumir individualment però si pensam en dur a terme una acció perllongada en el temps potser aquesta decisió presa avui a Mallorca (i per ventura a la resta d’illes) sigui la més assenyada. Recordem que encara tenim la carta de la vaga indefinida pel que fa a la durada i a forma. Companys! Hem fet escola!
  Salut i bons aliments,
  Marc Morell
   

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.