Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Es constitueix la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública de les illes

Publicat per dia 12 juny 2012 – 15:366 Comentaris | 428 views
Share to Google Plus

Després d’una segona assemblea, finalment el 7 de juny es va constituir la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública de les illes (PUDUP-Illes Balears). Aquesta plataforma, que encara fa les seves primeres passes, aglutina de moment membres del PDI, el PAS i l’alumnat de la UIB i s’erigeix com un espai unitari de trobada per emprendre accions en defensa de la universitat pública.

Durant l’assemblea hi hagué intervencions de persones del PDI, el PAS i l’estudiantat que resumiren com afecten i afectaran les reformes i retallades que està patint la UIB (juntament amb la resta d’universitats públiques) en cadascun dels àmbits: acomiadaments i no renovacions, major càrrega de feina docent (que comportarà una disminució de la qualitat dels estudis), pujades molt greus de les taxes i costos de matriculació, etc.

Ara la PUDUP-illes està treballant en la redacció d’un manifest o document que resumirà les principals preocupacions i propostes de la plataforma i que es farà públic tan aviat com sigui aprovat en les pròximes setmanes.

6 Comentaris »

 • Gremlin escrigué:

  Ja era hora, em sembla una gran notícia. És vergonyós el poc compromís social que tenen en general els profes de la UIB. Menos mal que almanco alguns es mouen un poc.

 • Jaume_OR escrigué:

  Com a futur universitari m’alegra molt aquesta notícia!
  Crec que era urgent i necessària aquesta Plataforma. Els estudiants ens seguim organitzant (ara amb el suport d’alguns mestres) i no podran amb noltros!

 • Xim escrigué:

  Yo no estoy de acuerdo con el nacimiento de esto. Creo que es dividir fuerzas. La plataforma Crida ya pide una educación pública y de calidad. No entiendo porque tiene que dividirse la gente ahora.

  • a. escrigué:

   Xim, jo no crec que això suposi dividir. Al contrari: neix un espai que abans no existia, i estic segur (com a participant de la plataforma) que també s’integrarà fàcilment dins la plataforma Crida, enriquint-la (ja que fins ara les demandes estrictament universitàries no hi eren del tot presents). Tenir un espai propi no vol dir necessàriament dividir, tot depèn de com se treballi: si per sumar esforços o por dividir-los. I crec que la PUDUP neix amb vocació de sumar i de crear coses allà on no n’hi havia.

 • marta claris escrigué:

  I diran alguna cosa sobre l’ocupació que l’assemblea de l’IUB de la conselleria d’ensenyament i dels detinguts que van haver-hi per defensar el que segurament escriuran en un paper?

 • ezequiel escrigué:

  Yo opino lo mismo que Xim no entiendo la razón de dos plataformas en defensa de la educación,publica,laica y de calidad.No hay necesidad de una segunda plataforma.Entiendo la idea de creación de asociaciones y plataformas en los tiempos en los que vivimos pero muchas veces quedan muy vacías y sin participación,Un ejemplo claro es que Baleares no tenemos una  asociación/Sindicato/asamblea estudiantil que represente a todos/as los estudiantes,si que es cierto que somos muchos los que  tenemos simpatía con la asamblea de la comunidad universitaria.Pero por desgracia hay muchos egos(critica positiva no destructiva).

  Creo que lo que debemos hacer todos/as es participar en la plataforma crida y a la vez como se une la PUDUD de les Balears en dicha plataforma.

  Para mi como mínimo ”light”  solo me representara la PUDUD de les Illes Balears.si en el manifiesto salen estas condiciones  

  -Eliminación de numerus clausus
  -Eliminación de la selectividad
  -Bajada de tasas universitarias
  -Aumento de docentes en las carreras
  -Aumento  del presupuesto para el sistema educativo
  -Un horario de mañana y tarde para compaginar trabajo/familia o deporte.etc

   

   

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.