Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta, Treball i economia

El rectorat de la UIB vulnera el dret de vaga davant el 14-N

Publicat per dia 12 novembre 2012 – 19:353 Comentaris | 362 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Cada pic que arriba una jornada de vaga, els mitjans de comunicació solen xerrar dels piquets, en molt de casos prou negativament. Pel contrari, la informació que no solen donar és la de les pressions i coaccions (per diferents mitjans) que les empreses fan sobre les seves treballadores.

Idò, en aquest cas, el rectorat de la UIB també s’ha apuntat a les males pràctiques del piquet empresarial, vulnerant greument el dret a la vaga.

D’una banda, la rectora ha enviat un correu electrònic al professorat (ho podeu llegir aquí) demanant:

Els professors que vulgueu exercir el vostre dret de vaga ho heu de comunicar per escrit, o bé signant als fulls que trobareu a aquest efecte en totes les consergeries o bé enviant un correu electrònic a l’adreça malen.torrens@uib.es. Ho podeu fer un dia abans o el mateix dia 14.

Com bé sabeu, això és totalment il·legal i pot ser considerat una coacció. La manera de comunicar una vaga és simplement no anant a fer feina.

D’altra banda, el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat va enviar un missatge  a tot el personal docent i d’investigació en què demanava:

Atès que per al dia 14 de novembre s’ha convocat una vaga general, en el cas de les assignatures en què finalment no es dugui a terme l’activitat docent prevista, cal tenir present el següent: 1. Si l’activitat docent prevista són classes teòriques o pràctiques, els continguts o bé s’hauran de recuperar (a través del sistema de Campus Extens, de dies alternatius, seminaris, etc.) o bé no seran susceptibles d’avaluació. 2. Si l’activitat docent prevista inclou proves d’avaluació, o bé s’han de programar per a un altre dia, o bé, si finalment no s’acaben realitzant, no poden formar part de l’avaluació global de l’assignatura. En ambdós casos, però de manera especial en el cas de les activitats d’avaluació, convé avisar l’alumnat amb la major antelació possible de la decisió que es pren en cada cas, a fi d’evitar confusions i molèsties innecessàries.

Aquest missatge també vulnera el dret de vaga, doncs el vicerector no té la potestat de dir als professors quins continguts han de recuperar i com ho han de fer. Cal recordar-li que la Universitat descomptarà el salari d’aquell dia al professorat en vaga. Això és perquè aquell dia no fan feina. Són hores de feina perdudes.

Amb aquest escrit també volem recordar-los de part de qui s’han posat davant la Vaga General del 14N: de part del Piquet Empresarial.

3 Comentaris »

 • Pere escrigué:

  No és per tocar es ous més de lo necessari, que estic a favor de vaga i de piquets (no empreserials), però, si bé lo de sa rectora sí que ho trob lamentable, lo des vicerrector no me pareix malament, avisa de que si hi ha examens, aquests o se desplaçen o no són avaluables, i igual per classes teòriques. Me pareix lo més lógic, vaja :/

   

 • Jimeno escrigué:

  Mmmm… aquesta foto és de fa un bon parellet d’anys!

 • Xisco escrigué:

  Estic d’acord amb en Pere. Que voleu que els professors puguin fer examens aquest dia o no recuperar el temari si no volen i au au?? Així sí que ens obliguerien a anar-hi, així que no toqueu es coions. Que si ho fan malament us queixeu i si ho fan bé també us queixeu, cony!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.