Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Sense sorpreses: sense acord

Publicat per dia 4 octubre 2013 – 12:09Cap comentari | 229 views

Sense sorpreses: sense acord

Share to Google Plus

Acaba avui la tercera setmana de vaga, tota una demostració de força inèdita a les Illes.

A les 11h del matí el comitè de vaga s’ha reunit de nou amb els representants polítics d’educació a la Conselleria. No s’ha convocat cap concentració per no “coaccionar” els membres del govern, que se senten intimidats -o això diuen-amb les mostres de suport als docents. Des de l’Assemblea de Docents es convida a fer assemblees de centre i preparar la trobada de docents d’avui horabaixa que tendrà lloc a les 17h a l’auditori de Porreres i el tema que es pretén tractar és el de l’estratègia per a la pròxima setmana.

Després de la decisió de l’assemblea de docents, realitzada ahir horabaixa a Inca, de tirar endavant amb la lluita, el comitè de vaga segueix reunit a la conselleria. La proposta del comitè de vaga és que cada centri voti en un referèndum l’aplicació del TIL. La reunió ha finalitzat entorn de les 15h sense cap acord. Des de la Conselleria no s’ha volgut fer cas de la proposta del comitè, de posar a referèndum al TIL. En canvi, han demanat el retorn a les classes mentre segueixen les negociacions, però no han aconseguit enganyar el comitè.

D’altra banda, a primera hora del matí, joves del SEPC han sortit al carrer per realitzar un piquet informatiu. Al col·legi Pius XII un pare ha agredit un dels estudiants que formaven part del piquet. Professors del centre han estat testimonis de l’agressió.

Avui molts de centres han continuat les jornades d’Aules Buides, assignades per les AMIPAs els dijous i divendres. Al CEIP Montaura (Mancor de la Vall) sols hi ha 11 infants de 135. També el CEIP Ariany es troba sense alumnes. I el en CP Gabriel Vallseca (Palma) el 96,6% de les famílies han decidit fer vaga. Altres escoles sense alumnes per segon dia consecutiu són el CP Duran i Estrany (Llubí), el Ceip Es Canyar (Manacor), el CEIP Pare Bartomeu Pou (Algaida), el CEIP Escola Graduada (Palma) i el col·legi Mata de Jonc,  que malgrat ser concertat, encara no ha començat el curs amb normalitat. D’altra banda, l’IES Josep Maria Llompart (95%), l’IES La Ribera (S’Arenal), l’IES Puig de sa Font (Son Servera), l’IES Felanitx, l’IE Capdepera, l’IES Portocristo (només hi ha 11 alumnes de 472), l’IES Port d’Alcúdia i l’IES Llucmajor també estan aturats per l’absència d’alumnes.

 A altres centres se segueix amb la vaga de docents. Tenim dades de l’IES Can Peu Blanc (Sa Pobla) que compta amb un 41’6% de seguiment. A l’IES Bartomeu Porcel (Andratx) és d’un 65,71%. Al CEPA de Son Canals es manté el 50% de professorat en vaga.

A més a més, l’Assemblea de Docents ha fet públic avui el comunicat de suport elaborat pel professorat del Conservatori de Palma en suport a la vaga de docents. Així, el podeu llegir a continuació:

Professores i professors del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca en suport a la vaga dels docents de les Illes Balears

Com a de docents de les Illes Balears ens manifestam en contra de la imposició del Tractament Integrat de Llengües, i defensam l’ensenyament públic de qualitat, la música i la cultura. Per això donam tot el nostre suport a la vaga indefinida que duen a terme les companyes i companys d’Educació Infantil, Primària i Secundària. En aquesta lluita, més que mai, tota la societat ens hi hem d’implicar ja que està en joc el futur de moltes generacions de ciutadans de les Balears. Ens implicam en aquesta lluita perquè:

  • Consideram que l’educació i la cultura són els eixos d’una societat avançada i no hauria de ser objecte de la lluita partidista. No té sentit fer un canvi de model educatiu a cada canvi de govern.
  • Estam a favor del domini de tres idiomes al final de l’ensenyament obligatori, però no pel procediment no consensuat que imposa el Govern actualment.
  • Pensam que estam davant de l’obcecació d’un govern contrari a l’expressió de les opinions en els centres educatius. Tampoc acceptam l’amenaça i la coacció als docents en vaga per part de qui té la representació de la voluntat popular.
  • Creim que els ciutadans de les Illes Balears ens mereixem un model educatiu consensuat, digne, amb plans d’estudis realistes i dissenyats per experts pedagogs i no per polítics, amb recursos econòmics suficients, amb suport per acabar amb els fracàs escolar, amb visió de futur. Per contra, tenim un índex d’abandonament escolar preocupant fruit de la poquíssima inversió en educació que pateix la nostra Comunitat Autònoma.

Expressam també el nostre suport amb una recollida voluntària de doblers que domarem a la Caixa de Resistència de l’Assemblea de Docents.

Feim arribar aquest manifest a la premsa, a la Plataforma Crida i a l’Assemblea de Docents de les Illes Balears perquè la societat mallorquina i balear conegui el suport que donam a les persones valentes que segueixen aquesta vaga indefinida i als seus motius, que són també els nostres.

Professores i professors del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.